וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פטה כבד עוף עם ריבת תאנים

פטה כבד עוף עם ריבת תאנים, מתכון של השף דימה ברגין ממסעדת "מזטי" בתל אביב

מתכון מאת: מערכת וואלה

פטה כבד עוף בלבדוס בדבש עם ריבל לימונים מתובלת של מסעדת קימל.
פטה כבד עוף בלבדוס בדבש עם ריבל לימונים מתובלת של מסעדת קימל

מצרכים למתכון

  • 200 גר' כבד עוף טרי
  • 2 בצלים בינוניים פרוסים
  • 3 כפות חמאה
  • 1/2 שקית ג'לטין
  • מלח, פלפל גרוס לפי הטעם
  • 1/2 שקית ג'לטין
  • 1/4 כוס ברנדי
  • לריבה:
  • 100 גר' תאנים
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כפות סילאן
  • 1/4 כוס ליקר אפרסק
  • 1/3 שקית ג'לטין
  • 2 כפות וודקה/1 כפית שרף (כהל 95%)

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הבצל עם כף חמאה עד להזהבה.
  • 2. מוסיפים את הכבד וממשיכים בטיגון עד שהכבד כמעט מוכן.
  • 3. מוסיפים את המלח והפלפל הגרוס לפי הטעם. מורידים מהאש.
  • 4. בקערה בצד מחממים את הברנדי עד לכמעט רתיחה.
  • 5. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים למניעת גושים.
  • 6. מוסיפים את הכבד והבצל לקערה עם הגלטין המדולל ומוסיפים את שארית החמאה. טוחנים במעבד מזון למחית חלקה.
  • 7. על תבנית אינגליש קייק מניחים נייר פרגמנט משומן במעט שמן או חמאה, ושופכים עליו את הכבד. סוגרים עם ניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-12 שעות.
  • 8. מכינים את הריבה: קוצצים את התאנים דק ומרתיחים עם המים. מוסיפים את כל המצרכים לריבה ומקררים בטמפ' החדר.
  • 9. כשהפטה קר הופכים את התבנית על קרש חיתוך , מורידים את נייר הפגרמנט ופורסים לפרוסות.
  • להגשה: יוצקים על 2 פרוסות 1-2 כפיות ריבה לפי הטעם.
  • חומרים ל-5 מנות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully