פטה טונה
מתכון של מסעדת "מקיאטו" בתל אביב, שיכול להתאים גם להכנה של פטה סלמון. כמות הלימון שתבחרו לשים והשום הטרי, יקבעו את טעמו של הפטה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½ ק"ג טונה
- 200 סמ"ק שמנת מתוקה
- לימון סחוט טרי
- כפית שום כתוש
- כפית פלפל לבן
- 14 גרם ג'לטין מומסים ברבע כוס מים
אופן ההכנה
- 1. מעבדים את הטונה במעבד מזון ומוסיפים שמנת מתוקה, לימון סחוט, כפית שום כתוש, כפית פלפל לבן וג'לטין.
- 2. מוסיפים כוס מים קרים (יש להשתמש במים רותחים שקוררו לחלוטין). מערבבים הכל יחד ומכניסים למקרר. אפשר לקשט בפרוסות לימון או ירק (עדיף למזוג לתוך תבנית אינגלישקייק).
- * המתכון מתאים גם להכנת פטה סלמון