סלט עוף ואורז קלוי

ערן ירוחם מבית הספר לבישול "פודסטפס" מסביר איך אפשר לקחת אורז ועוף ולהפוך אותם לסלט מקורי ומרענן במיוחד. אל תחמיצו

מתכון מאת: מערכת וואלה!
סלט עוף עם עשבי תיבול ואורז(צילום: דניאל לילה)

מצרכים

  • 500 מ"ל ציר עוף
  • 2 חזה עוף (כ-700 גר')
  • 4 כפות אורז ארוך
  • 6 בצלים ירוקים קצוצים דק
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים (אחד מגולען) קצוצים דק
  • חופן גדול של נענע קצוצה דק
  • חופן כוסברה קצוצה דק
  • 2 גבעולי למון גראס קצוצים דק
  • מיץ מ-2 לימונים גדולים
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 2 כפיות סוכר מומס ב ¼ כוס ציר עוף (עדיף סוכר דקלים או סוכר חום, משתמשים בציר שנותר מבישול העוף)
  • כמה עלי חסה שטופים לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. מרתיחים את ציר העוף ומוסיפים את חזות העוף. מביאים שוב לרתיחה ומכסים. מבשלים עד לריכוך הבשר (כ-10 דקות). מורידים מהאש, ומשהים את הבשר בציר עוד 10 דקות. מסננים ומצננים.
  • 2. קוצצים את העוף דק דק, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים.
  • 3. במחבת קולים את האורז עד להשחמה, טוחנים במכתש ועלי לאבקה דקה. מוסיפים לעוף ומערבבים.
  • 4. מערבבים את הנוזלים בכלי קטן מוסיפים לסלט, מערבבים ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully