סלט עוף ואורז קלוי
ערן ירוחם מבית הספר לבישול "פודסטפס" מסביר איך אפשר לקחת אורז ועוף ולהפוך אותם לסלט מקורי ומרענן במיוחד. אל תחמיצו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 מ"ל ציר עוף
- 2 חזה עוף (כ-700 גר')
- 4 כפות אורז ארוך
- 6 בצלים ירוקים קצוצים דק
- 2 פלפלים ירוקים חריפים (אחד מגולען) קצוצים דק
- חופן גדול של נענע קצוצה דק
- חופן כוסברה קצוצה דק
- 2 גבעולי למון גראס קצוצים דק
- מיץ מ-2 לימונים גדולים
- 2 כפות רוטב דגים
- 2 כפיות סוכר מומס ב ¼ כוס ציר עוף (עדיף סוכר דקלים או סוכר חום, משתמשים בציר שנותר מבישול העוף)
- כמה עלי חסה שטופים לקישוט
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים את ציר העוף ומוסיפים את חזות העוף. מביאים שוב לרתיחה ומכסים. מבשלים עד לריכוך הבשר (כ-10 דקות). מורידים מהאש, ומשהים את הבשר בציר עוד 10 דקות. מסננים ומצננים.
- 2. קוצצים את העוף דק דק, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים.
- 3. במחבת קולים את האורז עד להשחמה, טוחנים במכתש ועלי לאבקה דקה. מוסיפים לעוף ומערבבים.
- 4. מערבבים את הנוזלים בכלי קטן מוסיפים לסלט, מערבבים ומגישים.