סלט אננס עם עוף ונבטים
מתכון של אלינוער רבין לסלט אננס עם עוף ונבטים, באדיבות מועצת הפירות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל- 4 מנות:
- 500 גרם עוף בגריל
- אננס
- 150 גרם פטריות שמפיניון
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כוס יין לבן
- 2 ענפי טימין
- פלפל ירוק
- 200 גרם נבטים
- מלח ופלפל שחור גרוס גס
- 100 גרם אגוזי קשיו קלויים
- כף עירית קצוצה
אופן ההכנה
- 1. חותכים את העוף לחתיכות בגודל בינוני ומניחים בקערת הגשה.
- 2. פורסים את האננס בעובי 2 ס"מ, קולפים ומרחיקים את הליבה, חותכים את הפרוסות לקוביות ומוסיפים לקערה.
- 3. חוצים את הפטריות ומבשלים כחמש דקות עם שמן הזית והיין. מסירים מהאש, מוסיפים את הטימין ומשהים לצינון. מסננים ומוסיפים לסלט עם מעט מהנוזל.
- 4. חוצים את הפלפל לאורכו, מרחיקים את הגבעול והגרעינים ופורסים לרצועות דקות מאד. מוסיפים לקערת הסלט, עם הנבטים.
- 5. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות. מפזרים את האגוזים והעירית על הסלט ומגישים.