סלט שניצלונים מנגו ופקאן
אינס שילת ינאי בשיתוף עוף טוב מלמדים כיצד להכין תוך כמה דק' סלט עם שניצלוני עוף, רצועות מנגו ומלפפון טרי ומעל אגוזי פקאן
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לסלט:
- 1 חבילה אצבעות שניצל עוף
- תרסיס שמן
- 2 כוסות קרעי חסה מסולסלת או סלנובה
- 1 מנגו חתוך לרצועות רחבות
- 1 מלפפונים חתוכים לרצועות רחבות
- 1 בצל סגול קטן חתוך לרצועות דקות
- לרוטב:
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות חומץ בן יין
- 1 כפית דבש או סילאן
- 1/2 כפית שום כתוש
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית פלפל צ'ילי גרוס
- 1 כפית חרדל גרגירים
- להגשה:
- 1/4 כוס גרעיני דלעת
- 1/2 כוס פקאן לא קלוי
אופן ההכנה
- 1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות
- 2. מניחים את אצבעות שניצל העוף על גבי תבנית מרופדת נייר אפייה. מרססים במעט שמן ומכניסים לתנור החם ל-15 דקות.
- 3. בינתיים מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב.
- 4. בקערה רחבה מניחים את החסה, המנגו, פרוסות המלפפון והבצל הסגול. יוצקים את הרוטב מעליהם לפי הכמות הרצויה ומערבבים.
- 5. מניחים מעל הירקות המתובלים את אצבעות שניצל העוף, את גרעיני הדלעת ואת אגוזי הפקאן ומגישים.