סלט מדוזה ויאטנמי
בעקבות נחיל המדוזות הבלתי נגמר המשתלט על חופי מדינתנו, החלטנו למצוא לכם את הדרך המושלמת לנקום ברכיכה הימית הצורבת, בדמות מנה ייחודית באמת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 125 גרם בשר מדוזה מומלח
- מלפפון פרוס לחצי ומנוקה מהגרעינים, לאחר מכן חתוך לרצועות דקות
- חזה עוף אחד (125 גרם)
- 6 שרימפס מבושלים ומקולפים
- שתי כפות שמן, עדיף שמן שומשום
- גבעול בצל ירוק קצוץ דק
- כף של רוטב דגים (להשיג בחניות של אוכל מהמזרח הרחוק)
- מעט עלי כוסברה קצוצים
- פלפל שחור
- מלח
- רבע כוס בוטנים קלויים וקצוצים
אופן ההכנה
- 1. בשלו את בשר המדוזה על אש קטנה למשך שעתיים, החליפות את המים פעמיים במשך הבישול, לאחר מכן יבשו וקצצו לפרוסות דקות.
- 2. ערבבו את המלפפון בקערה עם מלח, לאחר 10 דק' של השרייה. יבשו אותו.
- 3. קצצו את חזה העוף לרצועות וטגנו אותו עם מעט שמן, לאחר שהשחים הוסיפו את השרימפס ביחד עם רוטב הדגים ובשר המדוזות. הסירו מהאש לאחר 2 דק' ותנו למחבת להתקרר.
- 4. העבירו את תוכן המחבת לכלי הגשה תבלו בפלפל שחור וקשטו עם עלי כוסברה ובוטנים קצוצים.