מתכונים חמים

סלט מדוזה ויאטנמי

בעקבות נחיל המדוזות הבלתי נגמר המשתלט על חופי מדינתנו, החלטנו למצוא לכם את הדרך המושלמת לנקום ברכיכה הימית הצורבת, בדמות מנה ייחודית באמת.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • קל להכנה

מדוזה על חוף ים (צילום: אתר רשמי, פליקר)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 125 גרם בשר מדוזה מומלח
  • מלפפון פרוס לחצי ומנוקה מהגרעינים, לאחר מכן חתוך לרצועות דקות
  • חזה עוף אחד (125 גרם)
  • 6 שרימפס מבושלים ומקולפים
  • שתי כפות שמן, עדיף שמן שומשום
  • גבעול בצל ירוק קצוץ דק
  • כף של רוטב דגים (להשיג בחניות של אוכל מהמזרח הרחוק)
  • מעט עלי כוסברה קצוצים
  • פלפל שחור
  • מלח
  • רבע כוס בוטנים קלויים וקצוצים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בשלו את בשר המדוזה על אש קטנה למשך שעתיים, החליפות את המים פעמיים במשך הבישול, לאחר מכן יבשו וקצצו לפרוסות דקות.
  • 2. ערבבו את המלפפון בקערה עם מלח, לאחר 10 דק' של השרייה. יבשו אותו.
  • 3. קצצו את חזה העוף לרצועות וטגנו אותו עם מעט שמן, לאחר שהשחים הוסיפו את השרימפס ביחד עם רוטב הדגים ובשר המדוזות. הסירו מהאש לאחר 2 דק' ותנו למחבת להתקרר.
  • 4. העבירו את תוכן המחבת לכלי הגשה תבלו בפלפל שחור וקשטו עם עלי כוסברה ובוטנים קצוצים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully