וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סטייק כריש וסלט פפאיה

הכריש הוא שרירי מאוד, ועל כן הבשר שלו עלול להיות קשה מאוד. על כן, שף שלומי קצין ממסעדת "קוקויה" בהרצליה מדגיש כי השריה ארוכה של הנתחים לפני הכנתם היא הכרחית.

מתכון מאת: שלומי קצין, rest

כריש טיגריסי, הנקרא גם כריש-נמר. ShutterStock
כריש טיגריסי, הנקרא גם כריש-נמר

מצרכים למתכון

  • 4 נתחי כריש, כל אחד כ-150 גר' (שהושרו לפחות 48 שעות קודם בחלב)
  • פפאיה בשלה גדולה, קלופה, מנוקה מגרעינים וחתוכה לריבועים
  • 4-5 פרוסות חזה אווז מעושן
  • אבוקדו מקולף, חתוך לקוביות
  • כוסברה, קצוצה
  • מעט נענע, קצוצה
  • שמן זית
  • לימון
  • 1/2 כפית זרעוני כוסברה
  • כף שמן שומשום

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל החומרים, מלבד הכריש, ומניחים כחצי שעה בצד.
  • 2. צולים את נתחי הכריש על מחבת סטייקים (מחורצת) עד דרגת עשייה מדיום.
  • 3. חשוב למרוח את הנתחים בשומן לפני הפיכתם (ניתן להשתמש בחמאה מזוקקת, אבל גם שמן זית מספיק).
  • 4. מפזרים על הנתחים מלח אטלנטי ופלפל שחור, גרוס גס, מזליפים מעט לימון ומגישים לצד הסלט.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully