ספרינג רולס וייטנאמיים
כל מי שטייל בוייטנאם בוודאי נזכר בערגה בספרינג רולס הנפלאים שניתן למצוא ברחובות. המתכון הבא מוכיח שלא צריך לעלות על מטוס כדי לאכול ספרינג רול מוצלח.
מצרכים
- 8 שרימפסים גדולים, מקולפים ומנוקים, חתוכים לחצאים
- 4 סרטנים
- 1 גזר גדול, מגורד בפומפיה
- עלי כרוב סיני, החלקים הרכים בלבד, מיובשים בנייר סופג, קרועים לחתיכות בינוניות
- נבטים סיניים, חתוכים
- הרבה כוסברה, עם כמה שפחות מהגבעול
- עלים (בלבד) של מנטה
- 8 דפי אורז
- חתיכת שורש ג'ינג'ר
- 2 עלי דפנה
- 3 שיני שום שלמות קלופות
- 5 עלי ליים מיובשים
- 2 כפות רוטב דגים
- 1 פלפל חריף
- מעט גרגרי פלפל אנגלי
- מעט גבעולי פטרוזיליה
אופן ההכנה
- 1. מטגנים קלות מאוד את השרימפס בשמן. מספיגים על נייר סופג, מקררים וחוצים לאורך.
- 2. מכניסים לסיר עם מים קרים ג'ינג'ר, עלי דפנה, שום, עלי ליים, רוטב דגים, פלפל חריף, פלפל אנגלי ופטרוזיליה. מכסים את הסיר ומשהים ללא בישול לשעה, לחיזוק הארומה.
- 3. לאחר שעה מביאים את תוכן הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש ונותנים למים לבעבע כ-20 דקות. מביאים שוב לרתיחה, מוסיפים את הסרטנים, מכסים ומבשלים על אש בינונית 10 דקות.
- 4. לאחר 10 דקות מוציאים את הסרטנים, ומקררים. מפרקים את הסרטנים ומוציאים את הבשר. צריך כחצי סרטן לרול.
- 5. הרכבת הרולים: ממלאים כלי גדול שיכיל את דפי האורז בנוחיות, במים חמים מהברז. עובדים כל פעם עם עלה אורז אחד. משרים אותו במים חמים כ-30 שניות, עד שנהיה רך ונוח לעבודה. מנערים ומניחים על מגבת לחה.
- 6. מניחים בקצה אחד של דף האורז חתיכת כרוב סיני, מעליה קצת מהגזר המגורר, קצת נבטים, קצת בשר סרטן ומעט עלי כוסברה.
- 7. מגלגלים בעדינות עד חצי העיגול, מניחים מעל שני חצאי שרימפס ומעליהם 2-3 עלי מנטה. מקפלים את הקצוות וממשיכים לגלגל עד הסוף.
- 8. ניתן להגיש עם רוטב חריף (מתכון מצורף).