וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ספרינג רולס וייטנאמיים

כל מי שטייל בוייטנאם בוודאי נזכר בערגה בספרינג רולס הנפלאים שניתן למצוא ברחובות. המתכון הבא מוכיח שלא צריך לעלות על מטוס כדי לאכול ספרינג רול מוצלח.

מתכון מאת: מערכת וואלה!

ספרינג רולס של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
ספרינג רולס של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • 8 שרימפסים גדולים, מקולפים ומנוקים, חתוכים לחצאים
  • 4 סרטנים
  • 1 גזר גדול, מגורד בפומפיה
  • עלי כרוב סיני, החלקים הרכים בלבד, מיובשים בנייר סופג, קרועים לחתיכות בינוניות
  • נבטים סיניים, חתוכים
  • הרבה כוסברה, עם כמה שפחות מהגבעול
  • עלים (בלבד) של מנטה
  • 8 דפי אורז
  • חתיכת שורש ג'ינג'ר
  • 2 עלי דפנה
  • 3 שיני שום שלמות קלופות
  • 5 עלי ליים מיובשים
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 1 פלפל חריף
  • מעט גרגרי פלפל אנגלי
  • מעט גבעולי פטרוזיליה

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים קלות מאוד את השרימפס בשמן. מספיגים על נייר סופג, מקררים וחוצים לאורך.
  • 2. מכניסים לסיר עם מים קרים ג'ינג'ר, עלי דפנה, שום, עלי ליים, רוטב דגים, פלפל חריף, פלפל אנגלי ופטרוזיליה. מכסים את הסיר ומשהים ללא בישול לשעה, לחיזוק הארומה.
  • 3. לאחר שעה מביאים את תוכן הסיר לרתיחה, מנמיכים את האש ונותנים למים לבעבע כ-20 דקות. מביאים שוב לרתיחה, מוסיפים את הסרטנים, מכסים ומבשלים על אש בינונית 10 דקות.
  • 4. לאחר 10 דקות מוציאים את הסרטנים, ומקררים. מפרקים את הסרטנים ומוציאים את הבשר. צריך כחצי סרטן לרול.
  • 5. הרכבת הרולים: ממלאים כלי גדול שיכיל את דפי האורז בנוחיות, במים חמים מהברז. עובדים כל פעם עם עלה אורז אחד. משרים אותו במים חמים כ-30 שניות, עד שנהיה רך ונוח לעבודה. מנערים ומניחים על מגבת לחה.
  • 6. מניחים בקצה אחד של דף האורז חתיכת כרוב סיני, מעליה קצת מהגזר המגורר, קצת נבטים, קצת בשר סרטן ומעט עלי כוסברה.
  • 7. מגלגלים בעדינות עד חצי העיגול, מניחים מעל שני חצאי שרימפס ומעליהם 2-3 עלי מנטה. מקפלים את הקצוות וממשיכים לגלגל עד הסוף.
  • 8. ניתן להגיש עם רוטב חריף (מתכון מצורף).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully