סלם חם של פרגיות, ערמונים וסילאן
נתחי פרגיות צלויות עם סילאן וערמונים המוגשים על עלי חסה פריכים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5 כפות שמן זית
- 300 גרם פרגית, חתוכה לקוביות
- קורט מלח ופלפל שחור
- לימון
- עלים מ-2 ענפי טימין
- 100 גרם ערמונים קלופים (ניתן לקנות מוכנים וארוזים בכל סופר)
- 2 כפות סילאן
- להגשה:
- צרור בצל ירוק קצוץ
- עלים של חסה אייסברג
אופן ההכנה
- 1. מחממים את שמן הזית במחבת על חום גבוה.
- 2. מוסיפים את קוביות הפרגית, וצולים כדקה. מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים לצלות כדקה נוספת (עד השחמה קלה).
- 3. סוחטים מיץ מלימון טרי אשר מוסיף צבע ועסיסיות לנתחי הפרגית.
- 4. מוסיפים למחבת לפי הסדר הבא: עלי טימין, ערמונים וסילאן. מקפיצים, מערבבים ומבשלים כדקה. מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ.
- 5. מסדרים עלי חסה בקערה, ומעליהם מניחים את הפרגיות והערמונים החמים.