סלט עוף ועלים בטעמי מזרח
סלט של עלים צעירים עם קישוטי פרי וירק ונתחי עוף מוקפצים בצ'ילי מתוק וטעמי מזרח. סלט אביבי קצת חמוץ קצת מתוק - השף ערן ירוחם מדגים איך מכינים:
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל: 3-4 מנות:
- 2 ירכי עוף
- 1 שקית/קופסה תערובת עלי בייבי
- 1 כף שמן סויה (או שמן צהוב אחר)
- למרינדה:
- 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כף רוטב תמרינדי
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף רוטב סויה
- לוויניגרט פירות:
- נקטרינות, אגסים, שזיפים לא רכים מדי (אחד מכל סוג או סך הכל 300 גר'. אפשר גם להחליף בפירות אחרים: מנגו ואפילו תותים)
- מיץ מחצי לימון
- 1/2 מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית שמן שומשום (עדיף קלוי)
- 1 כף מירין
- לקישוט:
- סרטי גזר
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את חומרי הרוטב, חותכים את העוף לנתחים (2 ס"מX2 ס"מ) ומשרים במרינדה כשעה.
- 2. חותכים את הפירות לפרוסות, שמים בקערה, מפזרים מעט מלח ופלפל שחור ומשהים כ-10-15 דקות כדי שהפירות יגירו מנוזליהם. מוסיפים את מיץ לימון, שמן השומשום והמירין.
- 3. במחבת מחממים היטב כף שמן סויה (או שמן צהוב אחר). צורבים את נתחי העוף במחבת במשך 3-5 דקות. מוצאים ומצננים לחלוטין לפני שמוסיפים לסלט.
- 4. מרכיבים את הסלט:
- שמים בקערה את העלים, מוסיפים את סרטי הגזר ומערבבים בידיים, מוסיפים את נתחי העוף וממש לפני ההגשה את רוטב הווינגרט קודם את הפירות וברגע האחרון את הנוזלים.