סלט עוף ועלים בטעמי מזרח

סלט של עלים צעירים עם קישוטי פרי וירק ונתחי עוף מוקפצים בצ'ילי מתוק וטעמי מזרח. סלט אביבי קצת חמוץ קצת מתוק - השף ערן ירוחם מדגים איך מכינים:

מתכון מאת: foodsteps

מצרכים

  • חומרים ל: 3-4 מנות:
  • 2 ירכי עוף
  • 1 שקית/קופסה תערובת עלי בייבי
  • 1 כף שמן סויה (או שמן צהוב אחר)
  • למרינדה:
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כף רוטב תמרינדי
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף רוטב סויה
  • לוויניגרט פירות:
  • נקטרינות, אגסים, שזיפים לא רכים מדי (אחד מכל סוג או סך הכל 300 גר'. אפשר גם להחליף בפירות אחרים: מנגו ואפילו תותים)
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שמן שומשום (עדיף קלוי)
  • 1 כף מירין
  • לקישוט:
  • סרטי גזר

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את חומרי הרוטב, חותכים את העוף לנתחים (2 ס"מX2 ס"מ) ומשרים במרינדה כשעה.
  • 2. חותכים את הפירות לפרוסות, שמים בקערה, מפזרים מעט מלח ופלפל שחור ומשהים כ-10-15 דקות כדי שהפירות יגירו מנוזליהם. מוסיפים את מיץ לימון, שמן השומשום והמירין.
  • 3. במחבת מחממים היטב כף שמן סויה (או שמן צהוב אחר). צורבים את נתחי העוף במחבת במשך 3-5 דקות. מוצאים ומצננים לחלוטין לפני שמוסיפים לסלט.
  • 4. מרכיבים את הסלט:
  • שמים בקערה את העלים, מוסיפים את סרטי הגזר ומערבבים בידיים, מוסיפים את נתחי העוף וממש לפני ההגשה את רוטב הווינגרט – קודם את הפירות וברגע האחרון את הנוזלים.
  • סודות ההקפצה

  • קיצוץ שום ומיצוי טעמים

  • סלט אביב עם ויניגרט סילאן

  • חצילים בתנור ברוטב טחינה אסייתי

  • חומוס חציל קלוי

  • סלט גזר, תפוחי עץ, ירוקים ושקדים

  • סלט אטריות רענן

  • תבשיל גרגרי חומוס פיקנטי

  • סלט שעועית מקסיקני

  • טבולה ברוקולי ומוצרלה

  • סלט תאילנדי עם סינטה

  • סלט מלפפונים ופאקוס עם חיטה

  • סלט "כל העגבניות"

  • סלט שעועית איטלקי עם קוביות פולנטה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully