פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוף בלימון שהופך לסלט

      השפית תמר כהן צדק מוכיחה שאוכל טעים לא צריך להיות מושקע. עם מעט חומרי גלם נכונים היא יוצרת מנה של כרעי עוף צלויות עם לימונים ועשבי תיבול משכרים. ומה עושים אם נשאר לנו עוף במקרר? מכינים ממנו למחרת סלט עוף קר

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוף צלוי עם לימון ועשבי תיבול (מערכת וואלה! NEWS , מתן שופן)
      עוף צלוי עם לימון ועשבי תיבול (מערכת וואלה! NEWS , מתן שופן)

      מצרכים

      • עבור 4 סועדים
      • לעוף:
      • 4 כרעיים של עוף
      • 2 לימונים פרוסים
      • 1/2 כוס יין לבן
      • 4-5 גבעולי רוזמרין טרי
      • 4-5 גבעולי טימין טרי
      • 4-5 גבעולי גרניום לימוני
      • קורט מלח
      • קורט פלפל שחור
      • מעט שמן זית
      • לסלט של יום המחרת:
      • כרעי עוף צלויות שנשארו במקרר
      • 2 כוסות (250 גרם) שעועית ירוקה חלוטה במים רותחים
      • 1 מלפפון פרוס למטבעות
      • 4 צנוניות פרוסות למטבעות
      • 1 גזר פרוס למטבעות
      • 2 בצל ירוק קצוצים גס
      • עלים קרועים מ-1 חסה
      • 2 כוסות (250 גרם) רוקט
      • לרוטב:
      • 1/3 כוס שמן זית
      • מיץ מ-1 לימון
      • 2 כפות חומץ בלסמי לבן (או כל חומץ לבן אחר שאוהבים)
      • קורט מלח
      • קורט פלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות. במידת הצורך, מנקים את הכרעיים משומן עודף ונוצות. שוטפים ומניחים בתבנית. מפזרים בתבנית את פרוסות עלימון ועשבי התיבול. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את היין הלבן ומזלפים מעל הכל מעט שמן זית.
      • 2. עוטפים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לתנור למשך 45 דקות.
      • 3. מסירים את נייר הכסף, ומשאירים את העוף בתנור כ-20 דקות נוספות לצורך השחמה.
      • להכנת הסלט:
      • 1. מפרידים את הבשר מהעצם של הכרעיים, וחותכים לחתיכות גסות. מערבבים עם שאר המרכיבים.
      • 2. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים. טועמים, ומתקנים תיבול אם צריך. מערבבים ביחד עם העלים והעוף, ומגישים.

      עוד מתכוני סלטים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -