מתכונים חמים

עוף בלימון שהופך לסלט

השפית תמר כהן צדק מוכיחה שאוכל טעים לא צריך להיות מושקע. עם מעט חומרי גלם נכונים היא יוצרת מנה של כרעי עוף צלויות עם לימונים ועשבי תיבול משכרים. ומה עושים אם נשאר לנו עוף במקרר? מכינים ממנו למחרת סלט עוף קר

מתכון מאת: תמר כהן צדק, מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוף צלוי עם לימון ועשבי תיבול (צילום: מערכת וואלה! NEWS, מתן שופן)

מחשבון המרות

מצרכים

  • עבור 4 סועדים
  • לעוף:
  • 4 כרעיים של עוף
  • 2 לימונים פרוסים
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 4-5 גבעולי רוזמרין טרי
  • 4-5 גבעולי טימין טרי
  • 4-5 גבעולי גרניום לימוני
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • מעט שמן זית
  • לסלט של יום המחרת:
  • כרעי עוף צלויות שנשארו במקרר
  • 2 כוסות (250 גרם) שעועית ירוקה חלוטה במים רותחים
  • 1 מלפפון פרוס למטבעות
  • 4 צנוניות פרוסות למטבעות
  • 1 גזר פרוס למטבעות
  • 2 בצל ירוק קצוצים גס
  • עלים קרועים מ-1 חסה
  • 2 כוסות (250 גרם) רוקט
  • לרוטב:
  • 1/3 כוס שמן זית
  • מיץ מ-1 לימון
  • 2 כפות חומץ בלסמי לבן (או כל חומץ לבן אחר שאוהבים)
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-200 מעלות. במידת הצורך, מנקים את הכרעיים משומן עודף ונוצות. שוטפים ומניחים בתבנית. מפזרים בתבנית את פרוסות עלימון ועשבי התיבול. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את היין הלבן ומזלפים מעל הכל מעט שמן זית.
  • 2. עוטפים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לתנור למשך 45 דקות.
  • 3. מסירים את נייר הכסף, ומשאירים את העוף בתנור כ-20 דקות נוספות לצורך השחמה.
  • להכנת הסלט:
  • 1. מפרידים את הבשר מהעצם של הכרעיים, וחותכים לחתיכות גסות. מערבבים עם שאר המרכיבים.
  • 2. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים. טועמים, ומתקנים תיבול אם צריך. מערבבים ביחד עם העלים והעוף, ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully