סלט עוף אסיאתי
אבי ביטון, שף מסעדת "אדורה" לוקח אתכם למסע בוייטנאם, עם סלט עוף מוקפץ, עטוף בשכבות טעם נפלאות של ג'ינג'ר, סויה וסילאן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- שקית אורז לבן, אורז אדום וכוסמת
- 200 גרם חזה עוף
- 2 מלפפונים מגולפים מהקליפה ופרוסים דק
- צרור כוסברה טרייה קצוץ, כולל הגבעולים
- 1 בצל סגול פרוס דק
- 1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
- 5 כפות רוטב סויה
- 2 כפות שמן שומשום
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות סילאן
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את שקית הדגנים במים על פי הוראות היצרן, עם מעט מלח. מצננים.
- 2. מלהיטים מחבת פסים עם שמן זית וצורבים עליה את חזות העוף משני הצדדים (2-3 דקות מכל צד). מצננים, ולאחר מכן פורסים אותם לרצועות דקות.
- 3. שמים בקערה את המלפפונים, הבצל הכוסברה והג'ינג'ר. מוסיפים את חזה העוף הקר והדגנים המבושלים ומתבלים בלימון, סילאן, רוטב סויה ושמן שומשום. מקשטים בכוסברה ומגישים.