חזה עוף צרוב על סלט רימונים ועלים ננסיים
אל תגידו שלא נשארו לכם איזה שניים שלושה רימונים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-5 מנות:
- 5 חזה עוף גדולים עם העור
- ½ כוס סויה קיקומן
- ½ כוס דבש
- 1 כף זנגוויל טרקי קצוץ
- 1 כף שום כתוש
- ½ סיידר תפוחי עץ ללא גזים
- גרעיני רימונים נקיים (משלושה רימונים)
- עלי בייבי נקיים
- חמש טורטיות חתוכות לרצועות דקות באורך 3 ס"מ מטוגנות לגוון חום
- חופן נבטים עבים
- חופן עגבניות שרי חתוך לחצאים
- חמישה בצלים ירוקים חתוכים בצורה אלכסונית לטבעות
- בצל אדום חתוך לרצועות לאורכו
- ¼ כוס חומץ הדרים
- ½ כוס שמן אגוזי לוז
- ¼ כוס רכז רימונים
- דבש לפי הצורך
- מלח/פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הסיידר, הסויה, הדבש הזנגוויל והשום ומשרים למשך 24 שעות.
- 2. מערבבים את החומץ, השמן, רכז הרימונים, המלח והפלפל לתחמיץ ומוסיפים דבש על מנת לשבור את החמיצות לפי המידה הרצויה.
- 3. מערבבים את כל מרכיבי הסלט עם תחמיץ הרימונים.
- 4. מחממים מחבת וצורבים את חזה העוף עם מעט שמן וממשיכים לצלות בתנור שחומם ל 180 מעלות במשך 12 דקות (יש לשים לב שהעוף לא יתייבש).
- 5. מניחים את הסלט בצלחת עמוקה ומעליו את חזה העוף החם בשלמותו.