בולטים טוניסאיים
בניגוד למפרום הטריפולטאי בו נטמנת קציצת בשר בין שתי פרוסות תפוחי אדמה, העיקר בבולטים של הבשלנית נורית עמנו הן קציצות העוף עצמן העשירות בעשבי תיבול. את הקציצות עוטפים בסרטים דקים שקולפו מבשר תפוחי האדמה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6-7 תפוחי אדמה קלופים
- למילוי:
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 צרור כוסברה קצוצה דק
- 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- 4 בצלים גדולים קצוצים דק
- 3 פרוסות לחם לבן מושקות במים וסחוטות
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- 1 כף כורכום
- 1 כף בהרט
- 1 כפית מלח
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פלפל שחור
- לטיגון:
- קמח, לקימוח
- 2-3 ביצים טרופות
- שמן
אופן ההכנה
- 1. בעזרת סכין או קולפן מקלפים את בשר תפוחי האדמה לסרטים ארוכים - כמו שמקלפים תפוח עץ, כך שמתקבלות הרבה רצועות ארוכות ודקות. שמים בקערה עם מים.
- 2. שוטפים היטב את הבצל הקצוץ, מסננים ומערבבים עם עשבי התיבול, העוף, הלחם הסחוט והתבלינים לתערובת אחידה.
- 3. לוקחים חופן מהתערובת, יוצרים קציצה ועוטפים בסרט אחד של תפוח אדמה. ממשיכים כך עם כל הקציצות.
- 4. מחממים שמן במחבת גדולה, מקמחים את הקציצות, טובלים בביצה ומכניסים לשמן החם.
- 5. את הקציצות המוכנות אפשר להכניס לסיר עם רוטב או לאכול ככה כמו אצל משפחת עמנו, עם הקוסקוס והמרק.