וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קורדון בלו

המנה הזו היא ההוכחה לכך שגם חזה עוף פשוט יכול להפוך לארוחת שחיתות. ממלאים אותו בגבינה עתירת אחוזי שומן ובפרוסות כתף בקר, מוסיפים חמאה, פירורי לחם ופרמזן ופותחים כפתור.

מתכון מאת: רונית אבידן שינפלד, מערכת וואלה

קורדון בלו  של רונית אבידן שיינפלד. נמרוד סונדרס
קורדון בלו של רונית אבידן שיינפלד

מצרכים למתכון

  • ל-4 סועדים:
  • 4 חזות עוף חצויים לשניים או 8 פרוסות חזה עוף לשניצלים
  • 8 פרוסות גבינת אמנטל (או גבינה קשה אחרת)
  • 8 פרוסות כתף בקר מעושנת פרוסות דק (או נקניק אחר שאוהבים)
  • מלח
  • פלפל
  • אבקת שום (אופציונלי)
  • 100 גרם חמאה
  • 2 כוסות פירורי לחם פאנקו
  • חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כפית פפריקה חריפה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • 2. מערבבים בקערה את פירורי הלחם, הפרמזן, הפלפל והפפריקה.
  • 3. ממיסים את החמאה במיקרו.
  • 4. משטחים היטב את חזות העוף בעזרת פטיש שניצלים או מערוך ונזהרים שלא ייקרעו.
  • 5. מתבלים את החזות במעט מלח, פלפל ואבקת שום. היזהרו מהמלחת יתר. גם הגבינה במילוי וגם הפרמזן מלוחות.
  • 6. מניחים על כל חזה מתובל פרוסת נקניק ומעליו פרוסת גבינה ומגלגלים. רצוי לנסות ולקפל מעט את השוליים פנימה כך שייצאו גלילים סגורים.
  • 7. מושחים את הגלילות בחמאה המומסת (ניתן להיעזר במברשת) ומצפים בתערובת פירורי הלחם והפרמזן.
  • 8. מניחים בתבנית ומכניסים לתנור ל-15-20 דקות או עד שהגלילות מקבלות מעטה חום קריספי. נזהרים לא לאפות יותר על מנת לא לייבש את העוף. אפשר להגיש לצד פירה וסלט או לחתוך את הגלילות לפרוסות ולהגיש כמתאבנים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully