גלילות מצה ממולאות בעוף
יש לכם אורחים בחול המועד? יוצאים לפיקניק ומחפשים תחליף לסנדביץ' הרולים האלה יעשו את העבודה. חימום קל על מחבת יעורר אותם לחיים ויהפוך אותם לפריכים ונפלאים. אם העוף שלכם לא מתובל כדאי להקפיץ עם בצל, שום, מלח ופלפל אם הוא יצא מתוך צלי ואתם סומכים עליו, אתם
מצרכים
- ל-6 מנות:
- 3 כרעי עוף צלויים או מבושלים שנשארו מארוחות קודמות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כפית בהראט
- 1 כפית פפריקה
- פטרוזיליה/כוסברה
אופן ההכנה
- 1. אם העוף לא מספיק מתובל מחממים מחבת או ווק עם שמן זית ומטגנים בצל 8 דקות או עד שהוא רך וזהוב, מוסיפים עוף ושום ומטגנים תוך כדי ערבוב, מתבלים במלח, פלפל, בהראט ופפריקה ומורידים מהאש כשהעוף זהוב.
- 2. מרטיבים מצות, מניחים במגבת וממתינים שיתרככו.
- 3. קוצצים או קורעים את רצועות העוף לשערות ומניחים כף וחצי-שתיים על מצה יחד עם בצל מטוגן, פטרוזיליה או כוסברה וסוגרים לרול. מניחים בתבנית.
- 4. לפני ההגשה משמנים מעט את גלילות המצה ברוטב שנותר מהעוף וקולים 5 דקות בתנור חם או על מחבת לוהטת רק עד לקבלת הזהבה ומעטה פריך.