פשטידת מצות וגבינות
נותרו לכם כמה מצות מיותרות מחג הפסח? אל תזרקו אותן. דנה מלמד מראה לכם כיצד ניתן להפוך אותן בקלות לפשטידת גבינות מענגת ומפנקת.
מצרכים
- 4 מצות
- 3 ביצים
- כוס מים רותחים (או חלב חם)
- 2 כפות קוטג'
- 2 כפות גבינה לבנה או גבינת שמנת)
- 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת (או עמק)
- 50 גרם גבינה מלוחה
- ½ כוס עשבי תיבול קצוצים עירית, טימין, בצל ירוק, פטרוזיליה (לא חובה. אפשר לטגן חלק מהכמות ללא העשבים ורק אחר כך להוסיף את העשבים כך שכולם יהיו מרוצים)
- שמן לטיגון (לא עמוק)
אופן ההכנה
- 1. בקערה רחבה מפוררים את המצות ויוצקים עליהן את המים הרותחים.
- 2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה רטובה
- 3. משמנים מחבת בגודל בינוני (כ 20 ס"מ קוטר) גם בדפנות.
- 4. יוצקים את העיסה למחבת, מטגנים כ 5 דקות על להבה בינונית.
- 5. בכדי להפוך לצד השני משמנים מכסה שטוח או צלחת, מכסים את המחבת והופכים.
- 6. מחליקים את הפשטידה בחזרה למחבת ומטגנים את הצד השני.
- 7. אפשר לפזר למעלה פרמז'ן, קשקבל או גבינה צהובה אחרת מגוררת ולכסות.
- 8. ממשיכים לטגן עוד 5 דקות ומכבים את האש.
- 9. חותכים למשולשים (כמו פיצה) ומגישים.