וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פשטידת מצות וגבינות

נותרו לכם כמה מצות מיותרות מחג הפסח? אל תזרקו אותן. דנה מלמד מראה לכם כיצד ניתן להפוך אותן בקלות לפשטידת גבינות מענגת ומפנקת.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

פשטידת מצות וביצים. דנה מלמד, מערכת וואלה
פשטידת מצות וביצים/דנה מלמד

מצרכים למתכון

  • 4 מצות
  • 3 ביצים
  • כוס מים רותחים (או חלב חם)
  • 2 כפות קוטג'
  • 2 כפות גבינה לבנה או גבינת שמנת)
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת (או עמק)
  • 50 גרם גבינה מלוחה
  • ½ כוס עשבי תיבול קצוצים – עירית, טימין, בצל ירוק, פטרוזיליה (לא חובה. אפשר לטגן חלק מהכמות ללא העשבים ורק אחר כך להוסיף את העשבים כך שכולם יהיו מרוצים)
  • שמן לטיגון (לא עמוק)

אופן ההכנה

  • 1. בקערה רחבה מפוררים את המצות ויוצקים עליהן את המים הרותחים.
  • 2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה רטובה
  • 3. משמנים מחבת בגודל בינוני (כ 20 ס"מ קוטר) גם בדפנות.
  • 4. יוצקים את העיסה למחבת, מטגנים כ– 5 דקות על להבה בינונית.
  • 5. בכדי להפוך לצד השני – משמנים מכסה שטוח או צלחת, מכסים את המחבת והופכים.
  • 6. מחליקים את הפשטידה בחזרה למחבת ומטגנים את הצד השני.
  • 7. אפשר לפזר למעלה פרמז'ן, קשקבל או גבינה צהובה אחרת מגוררת ולכסות.
  • 8. ממשיכים לטגן עוד 5 דקות ומכבים את האש.
  • 9. חותכים למשולשים (כמו פיצה) ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully