מתכונים חמים

פשטידת מצות וגבינות

נותרו לכם כמה מצות מיותרות מחג הפסח? אל תזרקו אותן. דנה מלמד מראה לכם כיצד ניתן להפוך אותן בקלות לפשטידת גבינות מענגת ומפנקת.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פשטידת מצות וביצים

מחשבון המרות

מצרכים

  • 4 מצות
  • 3 ביצים
  • כוס מים רותחים (או חלב חם)
  • 2 כפות קוטג'
  • 2 כפות גבינה לבנה או גבינת שמנת)
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת (או עמק)
  • 50 גרם גבינה מלוחה
  • ½ כוס עשבי תיבול קצוצים – עירית, טימין, בצל ירוק, פטרוזיליה (לא חובה. אפשר לטגן חלק מהכמות ללא העשבים ורק אחר כך להוסיף את העשבים כך שכולם יהיו מרוצים)
  • שמן לטיגון (לא עמוק)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה רחבה מפוררים את המצות ויוצקים עליהן את המים הרותחים.
  • 2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה רטובה
  • 3. משמנים מחבת בגודל בינוני (כ 20 ס"מ קוטר) גם בדפנות.
  • 4. יוצקים את העיסה למחבת, מטגנים כ– 5 דקות על להבה בינונית.
  • 5. בכדי להפוך לצד השני – משמנים מכסה שטוח או צלחת, מכסים את המחבת והופכים.
  • 6. מחליקים את הפשטידה בחזרה למחבת ומטגנים את הצד השני.
  • 7. אפשר לפזר למעלה פרמז'ן, קשקבל או גבינה צהובה אחרת מגוררת ולכסות.
  • 8. ממשיכים לטגן עוד 5 דקות ומכבים את האש.
  • 9. חותכים למשולשים (כמו פיצה) ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully