- 1. מכינים את המחית: מחממים את התנור ל-200 מעלות. מניחים את תפוחי האדמה (שלמים עם הקליפה) בתבנית עם שכבה של מלח גס ומכניסים לתנור לאפייה כשעה או עד לריכוך מלא.
-
- 2. מוציאים את תוכן תפוחי האדמה מהקליפות ומועכים למחית. מוסיפים את יתר חומרי המחית.
-
- 3. מכינים את המלית: מחממים מחבת רחבה או סיר רחב ושטוח עם שמן זית ומטגנים בצל, גזר וסלרי. מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד 3 דקות להזהבה. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את העדשים המבושלות, השום ועשבי התיבול היבשים והרוטב (אם משתמשים) ומאדים תוך כדי ערבוב.
-
- 4. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה 10 דקות.
-
- 5. מרכיבים את הפאי: מחממים תנור ל-200 מעלות. מעבירים את תערובת העדשים והפטריות לתבנית. יוצקים מעליה את פירה תפוחי האדמה, עוברים עם מזלג ליצירת שבילים, שמתוכם יוכלו לצאת אדים. אופים 20 דקות עד שהכל שחום ויפה.