- . משרים את השיטאקי כעשרים דקות במים חמימים. מסננים, מנגבים, מורידים להן את "הרגליים" וקוצצים דק.
-
- 2. טוחנים את העדשים המונבטות במג'מיקס למרקם גס.
-
- 3. מלהיטים ווק (אם אין אז במחבת רחבה) עם כף שמן קנולה וכשרותח מקפיצים את הבצל הירוק, הג'ינג'ר ופטריות השיטאקי כשתי דקות. מוסיפים את הגזר המגורר, הסויה, טריאקי ושמן השומשום ומקפיצים עוד כשתי דקות.
-
- 4. מכבים את האש, מוסיפים את תערובת העדשים המונבטות ומערבבים למסה אחידה. מניחים בצד להתקרר.
-
- 5. בידיים רטובות יוצרים "כדורים" יפים ושווים. אופים על נייר אפיה משומן קלות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 20- 30 דקות עד שהקציצות משחימות.
-
- 6. מכינים את הרוטב: מניחים את פרוסות הגזר בסיר עם הרבה מים ומבשלים עד רכות. מסננים ושומרים מעט ממי הבישול.
-
- 7. מאדים את הבצל עד שקיפות. מוסיפים ג'ינג'ר, שום וצ'ילי ולהוסיף חצי כוס ממי הבישול של הגזר. מכבים את האש ומצננים.
-
- 8. בבלנדר או במכתש ועלי כותשים את הבוטנים דק ככל שניתן. מוציאים מהבלנדר והפעם טוחנים את הבצל, גזר, קארי, מלח ופלפל.
-
- 9. מוסיפים את הבוטנים הכתושים לתערובת, טועמים ומתקנים תיבול. מגישים את הכדורים על מצע רוטב הגזר והבוטנים, לצד אורז מלא או ירקות.