- 1. קולפים את תפוחי האדמה ומגרדים על פומפיה לתוך קערה.
-
- 2. מוסיפים לקערה את כל החומרים פרט לביצים ומערבבים היטב.
-
- 3. מוסיפים את הביצים ומחממים בינתיים מחבת עם שמן קנולה בגובה 1 ס"מ לפחות.
-
- 4. מטגנים את הקציצות. מוציאים לנייר סופג. ממליחים רק לאחר שמוציאים לנייר, אחרת הקציצה סופחת שמן.
-
- 5. כמה חוקים קטנים לקציצות מוצלחות: מחממים מחבת בלי שמן. רק כשהיא חמה, מוסיפים שמן חצי עמוק כלומר, כ-1 ס"מ של שמן במחבת רחבה. נותנים לשמן להתחמם.
-
- 6. מוסיפים לשמן את הבלילה בכף. לא משטחים עם הכף אלא טופחים עם מזלג (וגם אז, לא מועכים אלא כמו חותכים עם צידו של המזלג).
-
- 7. מטגנים בנגלות. מכניסים קציצות לשמן. הופכים פחות או יותר באותו זמן ומוציאים באותו זמן. אז נותנים לשמן 2 דקות להתחמם בחזרה אחרי שהתעסקנו איתו עם המזלג והורדנו את הטמפרטורה. לא מוציאים ומכניסים קציצות כל הזמן. זה מוריד את טמפרטורת השמן.
-
-
- 8. תעזו עם הכמון. עדיף קצת יותר מאשר להשאר עם קציצה נטולת טעם