בעבע בתמר

עוגיית שמרים במילוי תמרים המוגשת בבתים עיראקיים רבים לצד תה בניחוח הל בסוף כל ארוחה, בעצם מוגשת בצורה מסורתית בפורים.

מתכון מאת: רוני קדר, מערכת וואלה!
בעבע בתמר. רוני קדר
בעבע בתמר

מצרכים

  • ל-30 עוגיות:
  • 500 גרם קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/4 כוס חמאה מומסת לא חמה מאוד
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שטוחות סוכר (ואפשר קצת פחות)
  • 1 כוס (250 מ"ל) מים
  • 1/4 כפית הל טחון
  • למילוי:
  • 150 גרם תמרים מגולענים בוואקום
  • לציפוי:
  • חלמון מעורבב עם כף מים
  • שומשום (לא חובה)

אופן ההכנה

  • 1. בקערה מערבבים את הקמח והשמרים עד שהם נבלעים בתוכו.
  • 2. מוסיפים את שאר החומרים פרט למלח ולשים כ-2 דקות עם וו לישה במיקסר או בידיים.
  • 3. אחרי 2 דקות מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-3 דקות עד שהבצק הופך להיות אחיד וגמיש.
  • 4. מניחים בקערה מקומחת ועוטפים במגבת. מניחים בשמש 45 דקות או בבית במקום חמים כשעה.
  • 5. יוצרים מהבצק עיגולים בקוטר 3 ס"מ.
  • 6. משמנים ידיים במעט שמן קנולה. יוצרים גלילים ממלית התמרים וחותכים אותם לחתיכות קטנות של 1 ס"מ.
  • 7. מטמינים כל עיגול מלית תמרים בתוך הבצק, סוגרים את עיגול הבצק, ומשטחים בעזרת כף היד או מערוך. מחוררים בעזרת מזלג.
  • 8. מחממים תנור ל-170 מעלות. מניחים את העוגיות על נייר אפיה, מברישים בביצה ואפשר לפזר גם שומשום.
  • 9. אופים כ-17 דקות. מצננים על רשת ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully