תמרים ממולאים במרציפן ואגוזים
מתכון לממתק פשוט וטעים למימונה, מתוך הספר מבשלים לפסח של בני סיידא
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 30יחידותתמר מג'הול
- 30אגוזים לעיטור (ניתן לזלף גם שוקולד מומס מעל)
למרציפן
- 200גרםשקדים טחונים דק
- 1כוססוכר
- 1חלבון ביצה (אם צריך מוסיפים אחד נוסף)
- 2כפיותמיץ לימון
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים תמרים ממולאים במרציפן ואגוזים?
- 1חוצים את התמרים כך ששני החצאים נשארים מחוברים. מגלענים.
- 2להכנת המרציפן: שמים בקערה את השקדים, הסוכר, חלבון אחד ומיץ הלימון ולשים לעיסה אחידה ולא דביקה. אם העיסה יבשה מדי, מוסיפים עוד חלבון.
- 3להגשה: צרים מהמרציפן 30 גלילים קטנים. ממלאים כל תמר בגליל מרציפן, מעטרים מעל בחצי אגוז ומניחים בעטרות נייר. ניתן לזלף מעט שוקולד מומס מעל.