בורמוליקוס - לביבות מצה
אז מה אוכלים בבוקר שאחרי החג? שוב מצה בריי? נעמה נויהאוז עם מתכון מבית אבא של בורמוליקוס - לביבות מצה בולגריות מצופות בקמח מצה כשר לפסח.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-25 לביבות:
- 7 מצות
- 4 ביצים
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
- 1/4 כוס חלב
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כפית עלי אורגנו/זעתר טרי קצוצים דק
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- 1. משרים את המצות במים עד כיסוי, עד לריכוכן, כ-10 דקות.
- 2. מטגנים את הבצל עד שהופך שקוף.
- 3. סוחטים את המצות ומפוררים לקערה.
- 4. מוסיפים את הבצל, הביצים, החלב והתבלינים.
- 5. מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת.
- 6. בעזרת 2 כפות משטחים לביבות במחבת ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד להזהבה.
- 7. מגישים חם.