- 1. מרסקים ביד את המצות (ריסוק גס), ומרטיבים אותן עם מעט מים, רק כדי שיהיו לחות מעט. מעבירים לקערה.
-
- 2. מוסיפים למצות את שאר החומרים, ומערבבים.
-
- 3. לוקחים מחבת בינונית ומשומנת, ומעבירים אליה את תערובות המצות.
-
- 4. מטגנים על אש נמוכה, ובודקים מדי פעם שהצד התחתון הזהיב והתקשה.
-
- 5. אחרי שהכל התייצב, הופכים לצד השני ונעזרים בצלחת (עדיף לעשות זאת מעל כיור). מחליקים את המצה בריי בחזרה למחבת וממשיכים לטגן עד שהכל משחים. אם יש לכם מחבתות קטנות, אפשר להכין בהן מנות אישיות, ואז הופכים בעזרת תרווד.
-
- 6. להגשה: מסדרים את המצה בריי על צלחת הגשה, ומפזרים מעל שמנת חמוצה ועירית קצוצה.