פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מצה בריי עם תרד ומוצרלה

      מצה בריי היא אחת התענוגות הגדולים של חג הפסח, ויש שלל דרכים להכין אותה. דוד ולדמן משתמש בתרד מריר ומאזן אותו עם מוצרלה, לחגיגה של טעמים וצבעים. מושלם לחג.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצה בריי (יח
      מצה בריי (יח"צ)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 4 מצות
      • 3 ביצים
      • מעט שמן קנולה לטיגון
      • 2 חופנים גדולים של עלי תרד חתוכים גס
      • 100 גרם גבינה קשה, למשל מוצרלה, מגוררת
      • מלח, פלפל
      • להגשה:
      • 1 מיכל שמנת חמוצה
      • 3 כפות עירית קצוצה

      אופן ההכנה

      • 1. מרסקים ביד את המצות (ריסוק גס), ומרטיבים אותן עם מעט מים, רק כדי שיהיו לחות מעט. מעבירים לקערה.
      • 2. מוסיפים למצות את שאר החומרים, ומערבבים.
      • 3. לוקחים מחבת בינונית ומשומנת, ומעבירים אליה את תערובות המצות.
      • 4. מטגנים על אש נמוכה, ובודקים מדי פעם שהצד התחתון הזהיב והתקשה.
      • 5. אחרי שהכל התייצב, הופכים לצד השני ונעזרים בצלחת (עדיף לעשות זאת מעל כיור). מחליקים את המצה בריי בחזרה למחבת וממשיכים לטגן עד שהכל משחים. אם יש לכם מחבתות קטנות, אפשר להכין בהן מנות אישיות, ואז הופכים בעזרת תרווד.
      • 6. להגשה: מסדרים את המצה בריי על צלחת הגשה, ומפזרים מעל שמנת חמוצה ועירית קצוצה.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -