מ??צ?הב?ר?יי חמצמץ ביוגורט
שדרוג למצבריי המוכר. מתכון של קובי בר מתוך הספר "בישול לפסח"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-8 מנות:
- 2 גביעי יוגורט לבן רגיל
- 2 כפות שמן
- 4 מצות, בצועות ל-4 ריבועים שווים
- 5 ביצים טרופות
- 1/4 כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- שמן או מרגרינה לטיגון
אופן ההכנה
- 1. טורפים היטב את היוגורט עם 2 כפות השמן.
- 2. טובלים כל רבע מצה בבלילת היוגורט ומניחים בצד לדקה-שתיים.
- 3. טורפים את הביצים עם הפלפל השחור והמלח.
- 4. מצמידים שני ריבועי מצה וטובלים יחד בביצים הטרופות.
- 5. במחבת מטגנים את המצבריי בשמן ומזהיבים משני הצדדים.