וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לביבות מצה וגבינות

מי לא אוהב מצה בריי? מי לא מחכה שחג פסח יגיע כדי להכין את הקציצות הללו? דנה מלמד מכינה אותן עם גבינות, כשאפשר להשתמש עם כל מה שיש באותו רגע במקרר.

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

מצה בריי קפה לנדוור.
מצה בריי קפה לנדוור

מצרכים למתכון

  • 4 מצות
  • 3 ביצים
  • כוס מים רותחים (או חלב חם)
  • 2 כפות קוטג'
  • 2 כפות גבינה לבנה או גבינת שמנת)
  • 50 גרם גבינת קשקבל מגוררת (או עמק)
  • 50 גרם גבינה מלוחה
  • ½ כוס עשבי תיבול קצוצים – עירית, טימין, בצל ירוק, פטרוזיליה (לא חובה. אפשר לטגן חלק מהכמות ללא העשבים ורק אחר כך להוסיף את העשבים כך שכולם יהיו מרוצים)
  • שמן לטיגון (לא עמוק)

אופן ההכנה

  • 1. בקערה רחבה מפוררים את המצות ויוצקים עליהן את המים הרותחים.
  • 2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה רטובה.
  • 3. מחממים שמן במחבת רחבה ושטוחה.
  • 4. בעזרת כף יוצרים לביבות ומחליקים לשמן החם.
  • 5. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומניחים על נייר סופג.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully