- 1. מכינים רוטב עגבניות: יוצקים את שמן הזית לסיר גדול, על אש קטנה מוסיפים את השום ומבשלים להזהבה. מוסיפים את הצ'ילי, העגבניות המרוסקות, המלח והפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה.
-
- 2. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה בבעבוע עדין. מסירים מהאש ומקררים בטמפרטורת החדר.
-
- 3. טוחנים את הרוטב בבלנדר חשמלי או ידני. ניתן להקפיא את הרוטב ולהפשיר לפני השימוש.
-
- 4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים את פרוסות החציל בשמן זית משני הצדדים ומתבלים במעט מלח ופלפל.
-
- 5. מרפדים תבנית שטוחה בנייר אפייה ומסדרים בה את הפרוסות בשכבה אחת. אופים עשרים דקות בתנור, מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר (לא מכבים את התנור).
-
- 6. מערבבים בקערה את גבינת הריקוטה, 30 גרם מגבינת הפרמזן, הביצה, הבזיליקום ואגוז המוסקט. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
-
- 7. מניחים בתבנית אפיה עמוקה ארבע פרוסות חציל. על כל פרוסה מניחים רבע מתערובת הגבינות. מכסים עם פרוסת חציל נוספת, כך שנוצרים ארבעה כריכים. מפזרים מעל את שארית גבינת הפרמזן ויוצקים מעל את רוטב העגבניות.
-
- 8. מכסים בנייר אלומיניום, מנמיכים מעט את חום התנור ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות במשך עשרים דקות.
-
- 9. מוציאים ומניחים למאפה לנוח עשרים דקות. מגישים עם רוטב העגבניות שבתוכו נאפה.