לביבות תפוחי אדמה וברי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עבור 4 מנות
- 2-3 תפוחי אדמה בגודל בינוני, קלופים
- 100 גרם גבינת ברי
- 2 כפות קמח תופח
- חופן פטרוזיליה, קצוצה
- חופן בזיליקום, קצוץ
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 2 ביצים
- 20-50 גרם חמאה, לטיגון
אופן ההכנה
- 1. מגררים בפומפייה את תפוחי האדמה. סוחטים היטב מנוזלים ומניחים בקערה.
- 2. חותכים את הגבינה לקוביות (או בוצעים עם היד פיסות קטנות ממנה). מוסיפים לקערה עם תפוחי האדמה יחד עם הקמח, עשבי התיבול, המלח, הפלפל והביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
- 3. מחממים מעט חמאה במחבת מעל חום בינוני (חום גבוה ישרוף את החמאה). יוצרים לביבות בעזרת כף ומטגנים 3 דקות מכל צד עד להזהבה. מגישים חם.