לביבות גבינה עם צמוקים
כשילנה זפסקי נזכרת בילדות שלה ברוסיה, היא נזכרת בקינוח הזה. מדובר במתכון עממי רוסי שילדים קטנים כגדולים פשוט לא יכולים לעמוד בפניו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-12-10 לביבות:
- אריזה 250 גר' גבינת לבנה סמיכה 5% שנמכרת בעטיפת נייר (טבורוג)
- 3 כפות שמנת חמוצה
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כוס צימוקים
- 2 ביצים
- כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה
- 1. את הגבינה מעבירים דרך מסננת. מוסיפים לה שמנת חמוצה, ביצים, קמח, סוכר, מלח וצימוקים, מערבבים הכול היטב.
- 2. מכינים לביבות על קרש מקומח, יוצרים גליל וחותכים ממנו חתיכות די עבות. בידיים יוצרים לביבות בעובי של סנטימטר אחד ומקמחים אותן.
- 3. מחממים מחבת משומנת ומטגנים את הלביבות בעדינות על אש קטנה.
- 4. הגשה: מגישים מיד אחרי טיגון עם שמנת חמוצה קרה.