- 1. מרתיחים מים, ומבשלים את הפתיתים עד למידת עשייה אלדנטה (לפי הוראות היצרן). מעבירים למסננת ושוטפים במים קרים (זאת על מנת שהחום הפנימי לא ימשיך לבשל את הפתיתים). חשוב לא לבשל יתר על המידה את הפתיתים, כי בהמשך הם נכנסים לבישול נוסף.
-
- 2. במחבת רחבה, מחממים את החמאה ושמן הזית, מוסיפים את הבצל ומבשלים עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומבשלים דקה נוספת.
-
- 3. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד לכמעט אידוי מלא. מוסיפים את כל הירקות מלבד הפטריות והעגבניות ומבשלים כ- 2 דקות נוספות. ניתן לדעת שזה מוכן כשהירקות רכים מעט.
-
- 4. מוסיפים למחבת את הפתיתים, את הפורצ'יני החלוטות, את המים שחלטנו בהם את הפורצ'יני, ואת השמנת, מתבלים במלח, פלפל שחור, ומערבבים עד שהנוזלים נספגים. חשוב כל הזמן לערבב עד שכל הנוזלים כמעט התאדו, זאת על מנת לקבל מרקם קרמי.
-
- 5. מכבים את האש, מוסיפים את הפרמז'ן, עשבי התיבול וקוביות העגבנייה.- מערבבים הכל.
-
- 6. מוזגים לצלחות אישיות מניחים מעל לכל מנה את הגבינה, ומזלפים בנדיבות שמן זית ועוד פרמז'ן.