פתיתים עם ירקות ירוקים, עוף ולימון
מתכון של דנה מלמד לפתיתים עם ירקות ירוקים, עוף ולימון
פתיתים מתבשלים על הגז - למדור אוכל ילדים (צילום: מערכת וואלה! NEWS)
מחשבון המרות
- 1 חבילת פתיתים של "אסם" (500 גר')
- 4 כפות שמן (קנולה, חמניות או סויה)
- 1 כרישה חתוכה לעיגולים דקים (החלק הלבן)
- 2 כוסות אפונה קפואה
- 50 גר' צנובר
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק ו/או בצל ירוק (לא חובה)
- 2 שיני שום כתושות
- 250 גר' ברוקולי טרי
- 300 גר' חזה עוף או פרגיות
- קליפת לימון מגורדת (לא חובה אך בהחלט מוסיף המון)
- כף שמן זית
- ½ לימון
- מלח, פלפל שחור
- 1. חותכים את הפרגיות או את חזה העוף לקוביות קטנות, מוסיפים שום, שמן זית, ממליחים ומפלפלים. שמים בצד.
- 2. מחממים 3 כפות מהשמן בסיר גדול.
- 3. מרתיחים בסיר קטן מים עם כפית מלח.
- 4. מזהיבים את הכרישה ונזהרים מאד לא לשרוף.
- 5. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומטגנים מספר דקות עד שכל הפתיתים מצופים בשמן ופתיתים אחדים מקבלים גוון חום בהיר.
- 6. מוסיפים את האפונה ומערבבים קלות.
- 7. מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 6 דקות.
- 8. בינתיים מכניסים את הברוקולי למים הרותחים וחולטים למשך 2 דקות.
- 9. מוציאים את הברוקולי מהמים ומקררים בעזרת קוביות קרח או מים קרים על מנת להפסיק את תהליך הבישול.
- 10. פותחים את הסיר ובודקים את הפתיתים. אם הם עדיין קשים מכסים וממתינים 5 דקות נוספות. אם הפתיתים רכים והתבשיל מעט דביק מעבירים לקערה רחבה ופותחים/מפרידים בעדינות בעזרת מזלג.
- 11. מחממים כף שמן במחבת ומקפיצים קלות את קוביות העוף.
- 12. מוסיפים את הצנוברים ומקפיצים ביחד דקה נוספת.
- 13. מוסיפים לקערת הפתיתים את תכולת המחבת, את הברוקולי ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
- 14. סוחטים על כל התבשיל את הלימון ומי שרוצה יכול להוסיף קליפת לימון מגורדת.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה