פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      פתיתים עם ירקות ירוקים, עוף ולימון

      מתכון של דנה מלמד לפתיתים עם ירקות ירוקים, עוף ולימון

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פתיתים מתבשלים על הגז - למדור אוכל ילדים (מערכת וואלה! NEWS)
      פתיתים מתבשלים על הגז - למדור אוכל ילדים (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 1 חבילת פתיתים של "אסם" (500 גר')
      • 4 כפות שמן (קנולה, חמניות או סויה)
      • 1 כרישה חתוכה לעיגולים דקים (החלק הלבן)
      • 2 כוסות אפונה קפואה
      • 50 גר' צנובר
      • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק ו/או בצל ירוק (לא חובה)
      • 2 שיני שום כתושות
      • 250 גר' ברוקולי טרי
      • 300 גר' חזה עוף או פרגיות
      • קליפת לימון מגורדת (לא חובה אך בהחלט מוסיף המון)
      • כף שמן זית
      • ½ לימון
      • מלח, פלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את הפרגיות או את חזה העוף לקוביות קטנות, מוסיפים שום, שמן זית, ממליחים ומפלפלים. שמים בצד.
      • 2. מחממים 3 כפות מהשמן בסיר גדול.
      • 3. מרתיחים בסיר קטן מים עם כפית מלח.
      • 4. מזהיבים את הכרישה ונזהרים מאד לא לשרוף.
      • 5. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומטגנים מספר דקות עד שכל הפתיתים מצופים בשמן ופתיתים אחדים מקבלים גוון חום בהיר.
      • 6. מוסיפים את האפונה ומערבבים קלות.
      • 7. מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 6 דקות.
      • 8. בינתיים מכניסים את הברוקולי למים הרותחים וחולטים למשך 2 דקות.
      • 9. מוציאים את הברוקולי מהמים ומקררים בעזרת קוביות קרח או מים קרים על מנת להפסיק את תהליך הבישול.
      • 10. פותחים את הסיר ובודקים את הפתיתים. אם הם עדיין קשים מכסים וממתינים 5 דקות נוספות. אם הפתיתים רכים והתבשיל מעט דביק מעבירים לקערה רחבה ופותחים/מפרידים בעדינות בעזרת מזלג.
      • 11. מחממים כף שמן במחבת ומקפיצים קלות את קוביות העוף.
      • 12. מוסיפים את הצנוברים ומקפיצים ביחד דקה נוספת.
      • 13. מוסיפים לקערת הפתיתים את תכולת המחבת, את הברוקולי ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
      • 14. סוחטים על כל התבשיל את הלימון ומי שרוצה יכול להוסיף קליפת לימון מגורדת.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -