- 1. חותכים את הפרגיות או את חזה העוף לקוביות קטנות, מוסיפים שום, שמן זית, ממליחים ומפלפלים. שמים בצד.
-
- 2. מחממים 3 כפות מהשמן בסיר גדול.
-
- 3. מרתיחים בסיר קטן מים עם כפית מלח.
-
- 4. מזהיבים את הכרישה ונזהרים מאד לא לשרוף.
-
- 5. מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומטגנים מספר דקות עד שכל הפתיתים מצופים בשמן ופתיתים אחדים מקבלים גוון חום בהיר.
-
- 6. מוסיפים את האפונה ומערבבים קלות.
-
- 7. מוסיפים מים רותחים, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה 6 דקות.
-
- 8. בינתיים מכניסים את הברוקולי למים הרותחים וחולטים למשך 2 דקות.
-
- 9. מוציאים את הברוקולי מהמים ומקררים בעזרת קוביות קרח או מים קרים על מנת להפסיק את תהליך הבישול.
-
- 10. פותחים את הסיר ובודקים את הפתיתים. אם הם עדיין קשים מכסים וממתינים 5 דקות נוספות. אם הפתיתים רכים והתבשיל מעט דביק מעבירים לקערה רחבה ופותחים/מפרידים בעדינות בעזרת מזלג.
-
- 11. מחממים כף שמן במחבת ומקפיצים קלות את קוביות העוף.
-
- 12. מוסיפים את הצנוברים ומקפיצים ביחד דקה נוספת.
-
- 13. מוסיפים לקערת הפתיתים את תכולת המחבת, את הברוקולי ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
-
- 14. סוחטים על כל התבשיל את הלימון ומי שרוצה יכול להוסיף קליפת לימון מגורדת.