פטה כבד עוף
אם מגיעים אליכם אורחים לשבת, השף שאול בן אדרת מציע להכין כיכר של פטה מכבד עוף, המתובלת ברוזמרין, ברנדי תפוחים ואגוז מוסקט. האורחים שלכם יתמוגגו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- להכנת שתי תבניות אינגליש-קייק ל-20 מנות:
- 400 גרם חמאה
- 8 בצלים בינוניים קצוצים
- 1/2 2 ק"ג כבדי עוף טריים ונקיים
- 10 עלי דפנה
- 1 גבעול רוזמרין
- 6 שיני שום
- 1 אגוז מוסקט שלם מגורד
- 1/3 כוס קלבדוס (ברנדי תפוחים או ברנדי משובח אחר)
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור טרי
- 250 גרם שקדים קצוצים קלויים או אגוזים קלויים
- 3 כפות דבש
- אופציות לשינוים ושדרוגים:
- סילאן במקום דבש שהופך את הפטה למתקתק
- כפית קינמון שנותנת עומק וטעם נוסף לפטה
- לריבת גזר:
- 1/2 כוס דבש
- 4 כפות סוכר חום
- 1 כפית חומץ בין יין אדום
- 20 עלי דפנה
- 1/2 ק"ג גזר חתוך למקלות
- כף כוסברה יבשה
- 6 תרמילי הל שבורים
- 6 מקלות קינמון
- 2 לימונים חתוכים לטבעות
אופן ההכנה
- 1. במחבת רחבה ממיסים את החמאה.
- 2. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים.
- 3. מוסיפים את כבדי העוף, עלי הדפנה, רוזמרין, טימין, שום, מוסקט, קלבדוס, מלח ופלפל ומטגנים כ-20 דקות.
- 4. מורידים מהכיריים ושולפים את עלי הדפנה ועשבי התיבול.
- 5. מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית.
- 6. מפזרים את השקדים הקצוצים לתחתית התבנית ויוצקים מעל את מחית הכבד, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא לשעתיים. מעבירים למקרר.
- 7. להכנת הרוטב: בסיר קטן מבשלים את כל החומרים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות עד לקבלת ריבה.
- 8. להגשה: הופכים את הפטה על צלחת הגשה, פורסים למנות או מגישים שלם לשולחן. מקשטים עם ריבת גזר.