מתכונים חמים

פטה כבד עוף

אם מגיעים אליכם אורחים לשבת, השף שאול בן אדרת מציע להכין כיכר של פטה מכבד עוף, המתובלת ברוזמרין, ברנדי תפוחים ואגוז מוסקט. האורחים שלכם יתמוגגו.

מתכון מאת: שאול בן אדרת, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

פטה כבד מוכן

מחשבון המרות

מצרכים

  • להכנת שתי תבניות אינגליש-קייק ל-20 מנות:
  • 400 גרם חמאה
  • 8 בצלים בינוניים קצוצים
  • 1/2 2 ק"ג כבדי עוף טריים ונקיים
  • 10 עלי דפנה
  • 1 גבעול רוזמרין
  • 6 שיני שום
  • 1 אגוז מוסקט שלם מגורד
  • 1/3 כוס קלבדוס (ברנדי תפוחים או ברנדי משובח אחר)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טרי
  • 250 גרם שקדים קצוצים קלויים או אגוזים קלויים
  • 3 כפות דבש
  • אופציות לשינוים ושדרוגים:
  • סילאן במקום דבש שהופך את הפטה למתקתק
  • כפית קינמון שנותנת עומק וטעם נוסף לפטה
  • לריבת גזר:
  • 1/2 כוס דבש
  • 4 כפות סוכר חום
  • 1 כפית חומץ בין יין אדום
  • 20 עלי דפנה
  • 1/2 ק"ג גזר חתוך למקלות
  • כף כוסברה יבשה
  • 6 תרמילי הל שבורים
  • 6 מקלות קינמון
  • 2 לימונים חתוכים לטבעות

אופן ההכנה

  • 1. במחבת רחבה ממיסים את החמאה.
  • 2. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים.
  • 3. מוסיפים את כבדי העוף, עלי הדפנה, רוזמרין, טימין, שום, מוסקט, קלבדוס, מלח ופלפל ומטגנים כ-20 דקות.
  • 4. מורידים מהכיריים ושולפים את עלי הדפנה ועשבי התיבול.
  • 5. מעבירים למעבד מזון ומעבדים למחית.
  • 6. מפזרים את השקדים הקצוצים לתחתית התבנית ויוצקים מעל את מחית הכבד, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקפיא לשעתיים. מעבירים למקרר.
  • 7. להכנת הרוטב: בסיר קטן מבשלים את כל החומרים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות עד לקבלת ריבה.
  • 8. להגשה: הופכים את הפטה על צלחת הגשה, פורסים למנות או מגישים שלם לשולחן. מקשטים עם ריבת גזר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully