- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 2. מערבבים בקערה את הסויה, הסילאן, החרדל, התימין, השום, המלח והפלפל. טובלים את חזות העוף. מסדרים אותם בתבנית אפייה מרופדת בנייר כסף.
-
- 3. יוצקים עליהם את תערובת הסויה, ומכניסים לתנור. אופים 35-50 דקות, עד שהעוף מוכן (זמן הצלייה משתנה מתנור לתנור).
-
- 4. מחממים במחבת גדולה את כף השמן. מוסיפים את פרוסות הגזר וקוביות הדלורית, ומטגנים כ-2 דקות, עד שהירקות מקבלים צבע אדום בוהק.
-
- 5. מוסיפים למחבת את המים או הציר, מיץ התפוזים, קליפת התפוז, הזנגביל הקצוץ, החומץ, המלח והפלפל. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים 10 דקות.
-
- 6. כעבור 10 דקות מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה, ומבשלים ברתיחה חזקה כ-5-7 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים, הירקות מזוגגים ומבריקים, וכמעט שלא נותר נוזל בתחתית המחבת.
-
- 7. מגישים את העוף בלוויית הגזר והדלורית ואורז.