פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חזה עוף ברוטב חרדל, עם אורז

      העטיפה הנהדרת שהעוף מקבל מהסילאן, החרדל והטימין יוצרת זיגוג בלתי נשכח. כשמחברים לו את תבשיל האורז והדלורית מקבלים ארוחה עשירה בטעמים.

      6 מדרגים / 3.32 כוכבים

      חזה עוף ברוטב חרדל, סילאן וסויה (צבי טריגר)
      חזה עוף ברוטב חרדל, סילאן וסויה (צבי טריגר)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 2 חזות עוף שלמים, מנוקים וחצויים
      • ¼ כוס רוטב סויה דל נתרן
      • 2 כפות סילאן תמרים
      • 2 כפות גדושות חרדל דיז'ון גרגרים
      • פלפל שחור
      • עלים מ-4 ענפי תימין טרי, או 1 כפית תימין מיובש
      • 4 שיני שום קלופות ופרוסות
      • לתבשיל הגזר והדלורית:
      • 1 כף שמן קנולה
      • 3 גזרים בינוניים, קלופים ופרוסים לפרוסות בינוניות
      • 1 דלורית קטנה, קלופה, מנוקה מגרעינים וחתוכה לקוביות קטנות, בערך בגודל של פרוסות הגזר
      • ½ כוס מים או ציר ירקות
      • 2 כפות חומץ בן יין אדום
      • ½ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
      • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
      • 1 כפית שורש זנגביל טרי, מקולף וקצוץ דק
      • מלח
      • פלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. מערבבים בקערה את הסויה, הסילאן, החרדל, התימין, השום, המלח והפלפל. טובלים את חזות העוף. מסדרים אותם בתבנית אפייה מרופדת בנייר כסף.
      • 3. יוצקים עליהם את תערובת הסויה, ומכניסים לתנור. אופים 35-50 דקות, עד שהעוף מוכן (זמן הצלייה משתנה מתנור לתנור).
      • 4. מחממים במחבת גדולה את כף השמן. מוסיפים את פרוסות הגזר וקוביות הדלורית, ומטגנים כ-2 דקות, עד שהירקות מקבלים צבע אדום בוהק.
      • 5. מוסיפים למחבת את המים או הציר, מיץ התפוזים, קליפת התפוז, הזנגביל הקצוץ, החומץ, המלח והפלפל. מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים. מבשלים 10 דקות.
      • 6. כעבור 10 דקות מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה, ומבשלים ברתיחה חזקה כ-5-7 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים, הירקות מזוגגים ומבריקים, וכמעט שלא נותר נוזל בתחתית המחבת.
      • 7. מגישים את העוף בלוויית הגזר והדלורית ואורז.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -