- 1. מחממים תנור ל200 מעלות. מברישים את פרוסות החצילים משני הצדדים בשמן, בוזקים מעט מלח וסוכר, אופים 25 דקות עד שמזהיב.
-
- 2. רוחצים את האורז במים מסננים.
-
- 3. במחבת מטגנים את הכבדים במעט שמן 2 דקות מכל צד ומניחים בצד.
-
- 4. מסדרים בסיר בקוטר 24 ס"מ על קרקעית את הכבדים מעליהם שכבה של חצילים בשכבה אחידה, מפזרים שום מסדרים מעל שכבה של פרוסות עגבניות ומעליהם מסדרים בשכבה אחידה אורז.
-
- 5. בקערה קטנה מערבבים את התבלינים עם הציר ויוצקים בזהירות מעל האורז.
-
- 6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות מכוסה. מכבים את האש ומניחים בצד ל "מנוחה" עוד כ-15 דקות לפחות.
-
- 7. הופכים את הסיר על גבי צלחת או מגש גדול מקשטים בפטרוזיליה ומגישים את המקלובה חמה.