מתכונים חמים

תבשיל מקלובה מהיר

במקום להכין את הגרסה המסורתית למקלובה שלוקחות שעות של עבודה, רות אוליבר מתקתקת תבשיל זריז של כבדים ואורז שהופכים על צלחת הגשה חגיגית.

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה! NEWS
  • קל להכנה

מקלובה של רות אוליבר

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1 כוס אורז עגול
  • 750 גרם כבדים נקיים שלמים
  • שמן לטיגון
  • 2 חצילים בינוניים פרוסים לעיגולים של 1 ס"מ על קליפתם
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 עגבניות פרוסות דק
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף בהרט
  • 1/2 1 כוסות מרק עוף (ציר או מים ואבקת מרק )
  • פטרוזיליה להגשה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל200 מעלות. מברישים את פרוסות החצילים משני הצדדים בשמן, בוזקים מעט מלח וסוכר, אופים 25 דקות עד שמזהיב.
  • 2. רוחצים את האורז במים מסננים.
  • 3. במחבת מטגנים את הכבדים במעט שמן 2 דקות מכל צד ומניחים בצד.
  • 4. מסדרים בסיר בקוטר 24 ס"מ על קרקעית את הכבדים מעליהם שכבה של חצילים בשכבה אחידה, מפזרים שום מסדרים מעל שכבה של פרוסות עגבניות ומעליהם מסדרים בשכבה אחידה אורז.
  • 5. בקערה קטנה מערבבים את התבלינים עם הציר ויוצקים בזהירות מעל האורז.
  • 6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות מכוסה. מכבים את האש ומניחים בצד ל "מנוחה" עוד כ-15 דקות לפחות.
  • 7. הופכים את הסיר על גבי צלחת או מגש גדול מקשטים בפטרוזיליה ומגישים את המקלובה חמה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully