תבשיל מקלובה מהיר
במקום להכין את הגרסה המסורתית למקלובה שלוקחות שעות של עבודה, רות אוליבר מתקתקת תבשיל זריז של כבדים ואורז שהופכים על צלחת הגשה חגיגית.
מצרכים
- ל-6 מנות:
- 1 כוס אורז עגול
- 750 גרם כבדים נקיים שלמים
- שמן לטיגון
- 2 חצילים בינוניים פרוסים לעיגולים של 1 ס"מ על קליפתם
- 3 שיני שום כתושות
- 2 עגבניות פרוסות דק
- 1 כפית כורכום
- 1 כף בהרט
- 1/2 1 כוסות מרק עוף (ציר או מים ואבקת מרק )
- פטרוזיליה להגשה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל200 מעלות. מברישים את פרוסות החצילים משני הצדדים בשמן, בוזקים מעט מלח וסוכר, אופים 25 דקות עד שמזהיב.
- 2. רוחצים את האורז במים מסננים.
- 3. במחבת מטגנים את הכבדים במעט שמן 2 דקות מכל צד ומניחים בצד.
- 4. מסדרים בסיר בקוטר 24 ס"מ על קרקעית את הכבדים מעליהם שכבה של חצילים בשכבה אחידה, מפזרים שום מסדרים מעל שכבה של פרוסות עגבניות ומעליהם מסדרים בשכבה אחידה אורז.
- 5. בקערה קטנה מערבבים את התבלינים עם הציר ויוצקים בזהירות מעל האורז.
- 6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות מכוסה. מכבים את האש ומניחים בצד ל "מנוחה" עוד כ-15 דקות לפחות.
- 7. הופכים את הסיר על גבי צלחת או מגש גדול מקשטים בפטרוזיליה ומגישים את המקלובה חמה.