מקלובה קציצות וחצילים
מקלובה הוא תבשיל ממוצא ירדני, אבל השדרוג שמציעה רות אוליבר, עם קציצות הבשר והחצילים הופך אותו למשהו מיוחד עוד יותר. ואל תשכחו להפוך בסוף את הסיר.
מצרכים
- לסיר בקוטר 24 ס"מ:
- 1/2 1 כוסות אורז פרסי
- 500 גרם בשר טחון
- 1 בצל, מגורד גס
- 2 שיני שום קצוצות
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 ביצה
- מלח, פלפל
- 2 חצילים בינוניים, על קליפתם, פרוסים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ
- שמן לטיגון
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 עגבניות פרוסות דק
- לתערובת התבלינים:
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1/2 כפית הל טחון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3 כוסות מרק עוף (ציר או מים עם אבקת מרק )
- להגשה:
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן אגוזים
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
- 3-4 גבעולי בצל ירוק
אופן ההכנה
- 1. משרים את האורז במים.
- 2. מערבבים בקערה בשר טחון, בצל, שום, פירורי לחם, ביצה, מלח ופלפל. מניחים לחצי שעה במקרר. מגלגלים קציצות בינוניות ומשטחים.
- 3. מחממים במחבת שמן חצי עמוק. מטגנים את הקציצות 2 דקות מכל צד, ומניחים בצד על נייר סופג (אין צורך שיהיו מבושלות לגמרי, רק שיחליפו צבע).
- 4. מטגנים את פרוסות החצילים משני הצדדים, עד שהן מזהיבות, ומעבירים לנייר סופג.
- 5. מרכיבים את המקלובה: מסדרים על קרקעית הסיר שכבה של קציצות, ומעליהן שכבה של חצילים. מפזרים שום קצוץ, שכבה של פרוסות עגבניות, ומסדרים מעל, בשכבה אחידה, את האורז שסונן מהמים.
- 6. בקערה קטנה מערבבים את התבלינים עם המרק, ויוצקים בזהירות מעל האורז. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות בסיר מכוסה.
- 7. מכבים את האש ומניחים בצד למנוחה של כ-15 דקות לפחות. מכסים את הסיר בצלחת או במגש גדול, והופכים במהירות.
- 8. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה, אגוזים, פלפל קצוץ ובצל ירוק, ומגישים חם.
- 9. טיפ: על מנת שיהיה קל להפוך את התבשיל ולשחרר אותו למגש מבלי שיידבק לתחתית הסיר, גוזרים עיגול מנייר אפיה בקוטר של תחתית הסיר, ומרפדים את הסיר לפני שמרכיבים את המנה.