- 1. משרים את האורז במים פושרים לשעתיים, ומסננים.
-
- 2. חותכים את העוף לפיסות גסות עם העצמות. מחממים את המרק בסיר, מוסיפים את העוף למרק החם ומבשלים 40 דקות.
-
- 3. בעזרת כף מסירים את הקצף שנוצר במהלך הבישול. מוסיפים את הדלעת ומבשלים 10 דקות נוספות. מצננים מעט.
-
- 4. מסננים את המרק ומערבבים את הנוזלים עם האורז. מתבלים בפלפל אנגלי, קינמון, מלח ופלפל.
-
- 5. קולפים את החציל כך שייראה מפוספס כמו זברה, חוצים ופורסים לפרוסות בעובי 1 סמ. מטגנים בשמן חם מאוד עד הזהבה, ומוציאים לצלחת.
-
- 6. מחממים 4 כפות שמן זית במחבת, ומאדים את הבצל על אז בינונית כ-10 דקות, עד הזהבה.
-
- 7. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
-
- 8. מרכיבים את המקלובה: משמנים את התבנית במעט שמן זית. מסדרים יפה על קרקעית קדירה רחבה כמחצית מכמות המשמשים, השקדים והצימוקים. מפזרים מעליהם כרבע מכמות האורז, ונזהרים לא להזיז את הפירות היבשים.
-
- 9. מערבבים את יתרת האורז עם העוף, הדלעת, החומוס והבצל. מסדרים עוד שכבה של פירות יבשים בהיקף הכלי, ומוסיפים מעט אורז.
-
- 10. מניחים את שכבת החצילים, סביבה עוד שקדים, ומסיימים באורז שנותר.
-
- 11. מביאים את הקדירה לרתיחה על אש בינונית, ומעבירים לתנור ל-40 דקות, עד שהאורז מבושל לחלוטין. אפשר להשאיר את הקדירה על הכיריים, על להבה נמוכה מאוד.
-
- 12. מניחים צלחת הגשה גדולה על קדירת המקלובה, ובתנועה מהירה והחלטית הופכים את הסיר על פניו. מרימים בזהירות את הסיר, מניחים למנה ליפול מעט, ומגישים.
-
- 13. גיוונים: אפשר להוסיף לאורז תוספות, למשל 200 גרם כבדי עוף חתוכים לחתיכות קטנות ומטוגנים קלות, שזיפים מיובשים מגולענים וקצוצים, או עגבנייה חתוכה לקוביות. אם אוהבים, אפשר להוסיף לאורז גם מעט חוואייג' או זנגביל טחון.