תבשיל שוקי עוף עם קונפיטורת משמש
המתכון באדיבות חברת "ענבי ציון".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 12 שוקי עוף
- 12 בצלי שאלוט
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ
- 4 שיני שום מעוכות
- 1 בצל קצוץ
- כף טימין
- 10 עלי מרווה קרועים
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 1 כף סויה
- פלפל גרוס
- מלח
- שמן תירס
- 1 גביע קונפיטורת משמש (מומלץ של 'ענבי ציון')
אופן ההכנה
- 1. מפלפלים וממליחים את שוקי העוף.
- 2. משחימים את שוקי העוף בסיר רחב עם מעט שמן בכל הצדדים.
- 3. מסירים מהסיר ומניחים בצד.
- 4. באותו הסיר עם מעט שמן נוסף, מאדים כ- 4-5 דקות על להבה בינונית את הבצל, שום, שאלוטס, ג'ינג'ר, טימין ו-5 עלי מרווה קרועים
- 5. שופכים לסיר את גביע הקונפיטורה, מערבבים היטב ומבשלים 2-3 דקות.
- 6. מחזירים את שוקי העוף, מערבבים היטב ומוסיפים את הסויה והיין הלבן עד לרתיחה.
- 7. מוסיפים פלפל ומלח לפי טעם.
- 8. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות.
- 9. מגישים עם אורז לבן וקורעים עלי מרווה מעל.