וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קדירת עוף וחבושים

מתכון של אלינוער רבין לקדירת עוף וחבושים, באדיבות מועצת הפירות

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוף עם חבושים (מועצת הפירות). מערכת וואלה
עוף עם חבושים (מועצת הפירות)

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 6 חבושים
  • 4 כרעי עוף חצויים
  • שמן
  • 6 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור גרוס גס
  • 4 תרמילי הל
  • כף ג'ינג'ר מסוכר קצוץ
  • 2 בצלים פרוסים
  • מקל קינמון
  • כוס יין לבן
  • חצי כוס מרק עוף או בשר
  • כף סוכר חום

אופן ההכנה

  • 1. מנקים את החבושים מהפלומה, שוטפים, שמים בסיר, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כרבע שעה בסיר מכוסה. מסננים ומצננים מעט. חותכים לרבעים ומרחיקים את הליבה והגרעינים.
  • 2. מנגבים את חלקי העוף במגבות נייר. בקערה שטוחה מערבבים רבע כוס שמן עם השום, מלח ופלפל, הל וג'ינג'ר, מורחים את התערובת על העוף, מכסים ומשהים שעה בטמפרטורת החדר.
  • 3. בסיר כבד מחממים שמן ומטגנים את פרוסות הבצל עד שהזהיבו, מעבירים לצלחת. מטגנים באותו סיר את חלקי העוף מכל הצדדים עד שהזהיבו.
  • 4. מוסיפים לסיר את הבצלים המטוגנים ואת רבעי החבושים. מוסיפים את הקינמון, היין והמרק, מפזרים מעל את הסוכר החום וגורסים פלפל שחור.
  • 5. מביאים לרתיחה, מכסים היטב, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מתאים להגיש על מצע קוסקוס או פסטה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully