פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אורז בקארי וקוקוס עם פרגיות

      אם יש דבר שיכול לשדרג אוכל הודי מתובלן היטב, זה חלב קוקוס. ואם יש דבר שיכול לשדרג חלב קוקוס, אלו פרגיות. תוסיפו לכל אלה פירות יבשים, ותקבלו חגיגה קולינרית.

      19 מדרגים / 3.26 כוכבים

      תבשיל פרגיות בקארי וקוקוס (דנה מלמד)
      תבשיל פרגיות בקארי וקוקוס (דנה מלמד)

      מצרכים

      • כוס אורז בסמטי
      • 2 כפות שמן קנולה
      • כף מלח
      • כפית קארי
      • קורט כורכום
      • חצי כוס חלב קוקוס
      • כוס מים רותחים
      • לפרגיות:
      • 500 גרם פרגיות חתוכות לפיסות קטנות
      • 3 כפות שמן זית
      • כף סילאן
      • כפית קארי
      • כוס כוסברה קצוצה
      • מלח
      • פלפל שחור גרוס
      • לתערובת פירות יבשים:
      • 2 כפות שמן קנולה
      • 1 כרישה פרוסה לטבעות
      • 2 גזרים חתוכים לקוביות
      • 8 משמשים מיובשים פרוסים
      • 8 דבלים פרוסות
      • 100 גרם שבבי שקדים
      • 100 גרם בוטנים גרוסים
      • חצי כוס שבבי קוקוס
      • 4 כפות חלב קוקוס
      • להגשה:
      • קוקוס קלוי
      • כוסברה טרייה קצוצה

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים בקערה את הפרגיות עם כל מרכיבי המשרה ומניחים במקרר.
      • 2. מכינים אורז: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז והתבלינים, מערבבים ומטגנים קלות כ-3 דקות. מוסיפים חלב, קוקוס ומים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה קטנטנה 18 דקות. מכבים את האש.
      • 3. קולים את הקוקוס על להבה בינונית. מערבבים מידי פעם ומסירים מהאש (נזהרים לא לשרוף, הקוקוס משחים די מהר). מעבירים את הקוקוס לקערה ובאותה מחבת קולים את השקדים והבוטנים. מניחים בצד.
      • 4. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הכרישה והגזר. כשהגזר מתרכך קלות, מוסיפים את המשמשים והדבלים. מערבבים וממשיכים לטגן על להבה בינונית במשך 5-10 דקות. מוציאים את תכולת המחבת ומניחים בצד.
      • 5. באותה המחבת, מטגנים את הפרגיות המתובלות. חשוב לוודא שהמחבת חמה מאוד לפני שמוסיפים אותן. צולים משני הצדדים ומוסיפים את תערובת הפירות היבשים, השקדים והבוטנים.
      • 6. מוסיפים 4 כפות חלב קוקוס, מערבבים, מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול (בשלב זה ניתן להוסיף עוד אבקת קארי, למי שאוהב טעמים עזים).
      • 7. להגשה: מסדרים על צלחת גדולה "טבעת" של אורז. במרכז מניחים את תבשיל הפרגיות והפירות היבשים. מפזרים למעלה שבבי קוקוס קלוי וכוסברה טרייה.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -