פרגיות בקוקוס
מנה שמעוררת את הזיכרון למי שביקרו בתאילנד ונהנו מהקוקוסים והאוירה הטרופית. מתכון של ניר פילוסוף מקייטרינג פילוסוף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-10 סועדים:
- 2 ק"ג פרגיות עוף חתוכות לקוביות של 2-3 ס"מ
- גריל או מחבת עם מעט שמן קנולה
- למרינדה
- 30 גרם שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
- מעט צ'ילי יבש גרוס (לפי מידת החריפות הרצויה)
- רבע כוס רוטב סויה
- 400 מ"ל חלב קוקוס
- 150 ג"ר חמאת בוטנים
- לקישוט : שבבי קוקוס קלויים \ חתיכות קוקוס \ פירות יער
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את כל חומרי המרינדה למעבד מזון ומעבדים עד קבלת מרקם אחיד.
- 2. משרים את הפרגיות במרינדה לשעה במקרר.
- 3. מוציאים ומסננים את קוביות הפרגיות מהמרינדה.
- 4. מחממים את המרינדה בסיר.
- 5. צולים את הפרגיות על גריל או במחבת עם מעט שמן לדרגת בישול רצויה.
- 6. מסדרים פרגיות בצלחות, מעליהם למזוג מהמרינדה ולקשט בשבבי קוקוס או פירות.