כבד קצוץ רומני
אבי ביטון מכין בהשראת מסעדת סמי וסוסו מבאר שבע כבד קצוץ רומני ביתי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 400גרםכבד עוף נקיים וחצויים
- 3בצלים פרוסים דק
- 4כפותשמן קנולה
- 2ביצים קשות
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 1כפיתסוכר שטוחה
להגשה
- בצל ירוק
- מצות
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים כבד קצוץ רומני?
- 1במחבת רחבה עם שמן מטגנים את הבצלים עד השחמה. מוסיפים את התבלינים והסוכר ומערבבים.
- 2עורמים את הבצל המטוגן בקצה המחבת וצולים את הכבדים עד שהם נצרבים מעט. מערבבים יחד עם הבצלים השחומים וממשכים לטגן יחד עוד כ-5-6 דקות.
- 3מקררים היטב (חשוב לקרר לפני החיתוך) ורק אז קוצצים ידנית את הכבדים הקרים עם הבצלים והביצים הקשות. מתקנים תיבול לפי הצורך ומגישים בפסח עם בצל ירוק קצוץ ומצות.