וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף ממולא בכבד קצוץ

שתי קלאסיקות של פסח, מתחברות להן יחדיו, בתוך עוף: מצד אחד - כבד קצוץ, כבד ועמוק, ומהצד השני - חרוסת מתקתקה, במנה שהיא הכי פסח שיכול להיות.

מתכון מאת: יאיר יוספי, מערכת וואלה

מנות פסח אלבה. אפיק גבאי
מנות פסח אלבה

מצרכים למתכון

  • עוף שלם במשקל 1.2 ק?ג, ללא עצמות
  • 600 גרם (1/2 2 כוסות) אורז מבושל
  • 200 גרם פרגית, חתוכה לקוביות של 2 ס?מ
  • 200 גרם כבד עוף, חתוך לקוביות
  • 1/2 כפית בהרט
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 100 גרם תפוח עץ ירוק, מגורד (1/2 תפוח)
  • 70 מ?ל (1/3 כוס) שמן זית
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 50 גרם צנוברים קלויים
  • 20 גרם (2 כפות) פטרוזיליה קצוצה
  • עלים מ-5 ענפי טימין
  • חוט קשירה

אופן ההכנה

  • 1. לוקחים את כל החומרים, מלבד העוף, ומערבבים היטב בקערה גדולה, עד שנוצרת מסה אחידה. משתדלים לא לשבור את האורז המבושל.
  • 2. ממלאים את העוף בתערובת האורז וקושרים אותו היטב, כדי שהמילוי לא יישפך.
  • 3. מורחים את העוף בשמן זית מכל צדדיו.
  • 4. מחממים תנור ל-200 מעלות וצולים את העוף כשעה ורבע. מקפידים להפוך את העוף בכל 20 דקות, כדי שיזהיב מכל צדדיו.
  • 5. מגישים חם, ופורסים ליד השולחן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully