עוף ממולא בכבד קצוץ
שתי קלאסיקות של פסח, מתחברות להן יחדיו, בתוך עוף: מצד אחד - כבד קצוץ, כבד ועמוק, ומהצד השני - חרוסת מתקתקה, במנה שהיא הכי פסח שיכול להיות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עוף שלם במשקל 1.2 ק?ג, ללא עצמות
- 600 גרם (1/2 2 כוסות) אורז מבושל
- 200 גרם פרגית, חתוכה לקוביות של 2 ס?מ
- 200 גרם כבד עוף, חתוך לקוביות
- 1/2 כפית בהרט
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה
- 100 גרם תפוח עץ ירוק, מגורד (1/2 תפוח)
- 70 מ?ל (1/3 כוס) שמן זית
- 50 גרם אגוזי מלך
- 50 גרם צנוברים קלויים
- 20 גרם (2 כפות) פטרוזיליה קצוצה
- עלים מ-5 ענפי טימין
- חוט קשירה
אופן ההכנה
- 1. לוקחים את כל החומרים, מלבד העוף, ומערבבים היטב בקערה גדולה, עד שנוצרת מסה אחידה. משתדלים לא לשבור את האורז המבושל.
- 2. ממלאים את העוף בתערובת האורז וקושרים אותו היטב, כדי שהמילוי לא יישפך.
- 3. מורחים את העוף בשמן זית מכל צדדיו.
- 4. מחממים תנור ל-200 מעלות וצולים את העוף כשעה ורבע. מקפידים להפוך את העוף בכל 20 דקות, כדי שיזהיב מכל צדדיו.
- 5. מגישים חם, ופורסים ליד השולחן.