עוף ממולא פיסטוק וטרגון בזיגוג רימונים
מה מציע השף אבי שטייניץ לקראת ראש השנה?
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 4 חזות עוף עם העור ועצם הכנף, רצוי כולל עור הירך (לבקש מהקצב או לפרק לבד) - לא חובה.
- למילוי:
- 2 כפות בצל מטוגן
- 3 כפות פירורי לחם טריים
- 3 כפות פיסטוק קצוץ
- כף וחצי פטרוזיליה קצוצה
- כף שומן אווז
- 100 גר' חזה אווז מעושן קצוץ
- כפית וחצי טרגון קצוץ
- כף אגוזי מלך קצוצים
- מלח/פלפל
- לזיגוג:
- תרכיז רימונים
- שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את חזה האווז בשומן האווז עד להשחמה. מקררים ומערבבים עם שאר חומרי המילוי להשלמת הטעם.
- 2. יוצרים בעזרת האצבעות כיס בין בשר החזה והעור ווממלאים בעדינות במילוי.
- 3. אם השתמשתם גם בעור הירך, כורכים את שאריות העור על שאר הבשר לקבלת כדור עטוף מכל צדדיו בעור.
- 4. מחממים שמן זית במחבת, מטגנים את העוף עד להשחמה קלה. מניחים בתבנית ואופים עוד כ-15 דקות בתנור חם (190 מעלות).
- 5. אחרי שמוציאים מהתנור מושחים את העוף החם בתרכיז רימונים.
- מגישים מיד.