עופיונים צלויים בלימון ובטטה
לסעודה המפסקת של יום כיפור מכינה לנו תמר קפלינסקי עופיונים בלימון על מצע בטטה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: עבור 6 סועדים
- 2 עופיונים בינוניים ללא אנטיביוטיקה
- 1/2 כף מלח
- 1/2 כף פלפל שחור
- 2 שיני שום
- 1/4 כוס שמן זית כתית
- 3 לימונים חצויים
- 1 בטטה גדולה פרוסה לפרוסות
- ענף בזיליקום
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
- 2. מערבבים את השמן עם המלח והפלפל ומברישים את העופיונים מבפנים ומבחוץ.
- 3. ממלאים בכל עופיון 2 חצאי לימון ושן שום.
- 4.. בתבנית מסדרים את פרוסות הבטטה ומעליהן את העופיונים הממולאים.
- 5. מוסיפים את שני חצאי הלימון הנוספים לתבנית ואת ענף הבזיליקום ומכניסים לתנור החם ל-55 דקות.