- 1. חותכים את הירקות לקוביות. מרתיחים בסיר מים, ומבשלים בהם את הירקות עד שהם מתרככים, כ- 15-20 דקות. מסננים.
-
- 2. בסיר קטן מחממים יחד חלב, שמנת וכף חמאה צהובה, עד שהכל מבעבע ומגיע לסף רתיחה. מכבים את האש ומצננים.
-
- 3. טוחנים את הירקות, רצוי במטחנת פירה ידנית (מולן א-לגום). מעבירים לקערה, ומוסיפים את מסת החלב והשמנת. ממליחים, מתבלים במעט אגוז מוסקט, ומערבבים עד שמתקבלת מסה חלקה ועשירה.
-
- 4. מכינים צ'יפס בטטה לקישוט: בעזרת קולפן קולפים את הבטטה לרצועות דקות. מקמחים מעט את הרצועות ומנערים מעודפי הקמח.
-
- 5. מחממים שמן במחבת ומטגנים בו את רצועות הבטטה, עד שהן מזהיבות. מעבירים לנייר סופג, וממליחים.
-
- 6. מגישים את הפירה הכתום כשסרטי בטטה מטוגנת מעטרים אותו.