פירה בטטה כתום
פירה צבעוני (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-6 מנות:
- 300 גרם תפוחי אדמה מסוג דזירה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
- 1/2 גזר
- 1 בטטה בינונית
- 3 שיני שום
- 1 שורש סלרי
- מלח
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1 כף חמאה צהובה
- קורט אגוז מוסקט
- לקישוט:
- 1 בטטה
- 3 כפות קמח
- שמן לטיגון
- 1. חותכים את הירקות לקוביות. מרתיחים בסיר מים, ומבשלים בהם את הירקות עד שהם מתרככים, כ- 15-20 דקות. מסננים.
- 2. בסיר קטן מחממים יחד חלב, שמנת וכף חמאה צהובה, עד שהכל מבעבע ומגיע לסף רתיחה. מכבים את האש ומצננים.
- 3. טוחנים את הירקות, רצוי במטחנת פירה ידנית (מולן א-לגום). מעבירים לקערה, ומוסיפים את מסת החלב והשמנת. ממליחים, מתבלים במעט אגוז מוסקט, ומערבבים עד שמתקבלת מסה חלקה ועשירה.
- 4. מכינים צ'יפס בטטה לקישוט: בעזרת קולפן קולפים את הבטטה לרצועות דקות. מקמחים מעט את הרצועות ומנערים מעודפי הקמח.
- 5. מחממים שמן במחבת ומטגנים בו את רצועות הבטטה, עד שהן מזהיבות. מעבירים לנייר סופג, וממליחים.
- 6. מגישים את הפירה הכתום כשסרטי בטטה מטוגנת מעטרים אותו.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה