וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פירה בטטה כתום

מתכון מאת: דוד גרויסמן, מערכת וואלה

פירה צבעוני. נמרוד סונדרס
פירה צבעוני

מצרכים למתכון

  • ל-6 מנות:
  • 300 גרם תפוחי אדמה מסוג דזירה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 1/2 גזר
  • 1 בטטה בינונית
  • 3 שיני שום
  • 1 שורש סלרי
  • מלח
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כף חמאה צהובה
  • קורט אגוז מוסקט
  • לקישוט:
  • 1 בטטה
  • 3 כפות קמח
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את הירקות לקוביות. מרתיחים בסיר מים, ומבשלים בהם את הירקות עד שהם מתרככים, כ- 15-20 דקות. מסננים.
  • 2. בסיר קטן מחממים יחד חלב, שמנת וכף חמאה צהובה, עד שהכל מבעבע ומגיע לסף רתיחה. מכבים את האש ומצננים.
  • 3. טוחנים את הירקות, רצוי במטחנת פירה ידנית (מולן א-לגום). מעבירים לקערה, ומוסיפים את מסת החלב והשמנת. ממליחים, מתבלים במעט אגוז מוסקט, ומערבבים עד שמתקבלת מסה חלקה ועשירה.
  • 4. מכינים צ'יפס בטטה לקישוט: בעזרת קולפן קולפים את הבטטה לרצועות דקות. מקמחים מעט את הרצועות ומנערים מעודפי הקמח.
  • 5. מחממים שמן במחבת ומטגנים בו את רצועות הבטטה, עד שהן מזהיבות. מעבירים לנייר סופג, וממליחים.
  • 6. מגישים את הפירה הכתום כשסרטי בטטה מטוגנת מעטרים אותו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully