פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פירה בטטה כתום

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פירה צבעוני (נמרוד סונדרס)
      פירה צבעוני (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-6 מנות:
      • 300 גרם תפוחי אדמה מסוג דזירה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
      • 1/2 גזר
      • 1 בטטה בינונית
      • 3 שיני שום
      • 1 שורש סלרי
      • מלח
      • 1/2 כוס חלב
      • 1/2 כוס שמנת מתוקה
      • 1 כף חמאה צהובה
      • קורט אגוז מוסקט
      • לקישוט:
      • 1 בטטה
      • 3 כפות קמח
      • שמן לטיגון

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את הירקות לקוביות. מרתיחים בסיר מים, ומבשלים בהם את הירקות עד שהם מתרככים, כ- 15-20 דקות. מסננים.
      • 2. בסיר קטן מחממים יחד חלב, שמנת וכף חמאה צהובה, עד שהכל מבעבע ומגיע לסף רתיחה. מכבים את האש ומצננים.
      • 3. טוחנים את הירקות, רצוי במטחנת פירה ידנית (מולן א-לגום). מעבירים לקערה, ומוסיפים את מסת החלב והשמנת. ממליחים, מתבלים במעט אגוז מוסקט, ומערבבים עד שמתקבלת מסה חלקה ועשירה.
      • 4. מכינים צ'יפס בטטה לקישוט: בעזרת קולפן קולפים את הבטטה לרצועות דקות. מקמחים מעט את הרצועות ומנערים מעודפי הקמח.
      • 5. מחממים שמן במחבת ומטגנים בו את רצועות הבטטה, עד שהן מזהיבות. מעבירים לנייר סופג, וממליחים.
      • 6. מגישים את הפירה הכתום כשסרטי בטטה מטוגנת מעטרים אותו.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -