וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף ממולא של אהובה

עוף ממולא של אהובה אלפרון

מתכון מאת: אהובה אלפרון, מערכת וואלה

עוף ממולא של אהובה אלפרון. דרור עינב
עוף ממולא של אהובה אלפרון

מצרכים למתכון

  • עבור 8 אנשים סועדים
  • מצרכים:
  • עוף שלם - מבקשים מהקצב לרוקן את כל העצמות
  • למילוי:
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 3 כוסות מים רותחים
  • חופן (100 גרם) בשר צוואר בקר טחון
  • 10 שזיפים מגולענים
  • חופן כוסברה קצוצה דק
  • 2 בצלים קצוצים דק ומטוגנים, עם השמן מהטיגון
  • 2 כפות דבש/סילאן (לא חובה למי שלא אוהב מתוק)
  • כף מחוקה פלפל שחור
  • 1/2 כפית קינמון
  • כפית מחוקה מלח
  • לשימון העוף:
  • כפית כורכום
  • 3 כפות שמן קנולה
  • כפית פלפל לבן
  • מעט מלח
  • להגשה:
  • אורז/בורגול/קוסקוס

אופן ההכנה

  • 1. שופכים את האורז לכלי עם מכסה שמתאים למיקרו יחד עם 3 כוסות מים. מכניסים למיקרוגל, מכוסה, ל-10 דקות.
  • 2. בקערה מערבבים את חומרי המילוי: בשר טחון, שזיפים, כוסברה, ואת הבצל ביחד עם השמן מהטיגון. מוסיפים את התבלינים והדבש (אם רוצים). מערבבים היטב.
  • 3. ממלאים את העוף במילוי וסוגרים עם קיסמים מלמעלה ולמטה.
  • 4. מערבבים את החומרים לשימון העוף, מורחים את העוף היטב, ומכסים בנייר כסף.
  • 5. מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לשעה ורבע.
  • 6. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות בתנור 25 דקות נוספות, עד להשחמה יפה.
  • 7. מעבירים לכלי הגשה יפה ומגישים על מצע אורז/בורגול/קוסקוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully