עוף ממולא של אהובה
עוף ממולא של אהובה אלפרון
מצרכים
- עבור 8 אנשים סועדים
- מצרכים:
- עוף שלם - מבקשים מהקצב לרוקן את כל העצמות
- למילוי:
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 3 כוסות מים רותחים
- חופן (100 גרם) בשר צוואר בקר טחון
- 10 שזיפים מגולענים
- חופן כוסברה קצוצה דק
- 2 בצלים קצוצים דק ומטוגנים, עם השמן מהטיגון
- 2 כפות דבש/סילאן (לא חובה למי שלא אוהב מתוק)
- כף מחוקה פלפל שחור
- 1/2 כפית קינמון
- כפית מחוקה מלח
- לשימון העוף:
- כפית כורכום
- 3 כפות שמן קנולה
- כפית פלפל לבן
- מעט מלח
- להגשה:
- אורז/בורגול/קוסקוס
אופן ההכנה
- 1. שופכים את האורז לכלי עם מכסה שמתאים למיקרו יחד עם 3 כוסות מים. מכניסים למיקרוגל, מכוסה, ל-10 דקות.
- 2. בקערה מערבבים את חומרי המילוי: בשר טחון, שזיפים, כוסברה, ואת הבצל ביחד עם השמן מהטיגון. מוסיפים את התבלינים והדבש (אם רוצים). מערבבים היטב.
- 3. ממלאים את העוף במילוי וסוגרים עם קיסמים מלמעלה ולמטה.
- 4. מערבבים את החומרים לשימון העוף, מורחים את העוף היטב, ומכסים בנייר כסף.
- 5. מכניסים את העוף לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לשעה ורבע.
- 6. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לצלות בתנור 25 דקות נוספות, עד להשחמה יפה.
- 7. מעבירים לכלי הגשה יפה ומגישים על מצע אורז/בורגול/קוסקוס.