- 1. שמים בקערה קטנה את הקוסקוס. יוצקים עליו את המים הרותחים, מוסיפים כפית שמן, מלח, פלפל ואת אבקת הקארי. מערבבים, ומכסים בנייר אלומיניום או בניילון נצמד. מניחים בצד ל-5 דקות.
-
- 2. מניחים את שני חצאי חזה העוף על קרש חיתוך. ביד אחת מחזיקים את חזה העוף שטוח על הקרש, וביד השניה, בעזרת סכין חדה, חותכים כיס בצד העבה של כל אחד מהחצאים, כמו שחוצים בגט או לחמניה. נזהרים שהסכין לא תנקב את החזה או תצא מהצד השני.
-
- 3. כעבור 5 דקות מסירים את הכיסוי מעל קערת הקוסקוס. בעזרת מזלג מערבבים בעדינות, ומפרידים בין הגרגרים. מוסיפים כפית שמן זית, ואת הפטרוזיליה, הבצל הירוק, הצנוברים, הקצח, גרידת הלימון ומיץ הלימון. מערבבים שוב בעדינות במזלג. טועמים ומתקנים תיבול.
-
- 4. מחממים במחבת בעלת מכסה את כף שמן הזית שנותרה על להבה בינונית. בינתיים, בעזרת כפית, דוחסים את הקוסקוס בכיסים שיצרתם בחזות העוף (את המילוי שיישאר אפשר להגיש לצד המנה המוכנה).
-
- 5. מעבירים בזהירות את חזות העוף למחבת ומטגנים כ-6-8 דקות על צד אחד על להבה בינונית-נמוכה. כשהצד התחתון מזהיב, הופכים בזהירות את החזות, מוסיפים למחבת ½ כוס מים (בטמפרטורת החדר), מכסים, ומבשלים כ-8 דקות נוספות, עד שהחזה מבושל לגמרי.
-
- 6. בינתיים מכינים את התוספת: בעזרת קולפן ירקות יוצרים סרטים מהגזר.
-
- 7. מחממים את כפית שמן הזית במחבת נוספת, ומוסיפים את הגזר. מאדים תוך כדי ערבוב, כ-6 דקות, עד שהגזר מתרכך מעט, אבל נותר עדיין פריך. מוסיפים את האפונה, מתבלים במלח ובפלפל, ומקפיצים עוד כ-4-5 דקות.
-
- 8. מוציאים בזהירות את חזה העוף מהמחבת, ומגישים לצד האפונה והגזר, ושאריות המילוי, אם ישנן.
-
- גיוונים:
-
- 1. אפשר להשתמש בקוסקוס ביתי, לא אינסטנט. כמות הקוסקוס תהיה ½ כוס של קוסקוס מוכן. אפשר גם להחליף את הקוסקוס ב-½ כוס אורז או קינואה מבושלים (זה מתכון מצויין לשימוש בשאריות של אורז או תוספות דומות אחרות).
-
- 2. בחנויות הטבע אפשר להשיג קוסקוס אורגני מלא, כדאי מאוד לנסות אותו. הטעם של הקוסקוס המלא עמוק ודומיננטי יותר.
-
- 3. אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה, או בשילוב של השניים. אפשר גם להחליף את הפטרוזיליה בנענע או בבזיליקום, אבל אז צריך לוותר על אבקת הקארי.
-
- 4. נהדר להוסיף כמה צימוקים למילוי.