וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חזה עוף בציפוי פקאן

קראנצ'י קראנצ'י ממטבחה של אלינוער רבין

מתכון מאת: אלינוער רבין, מערכת וואלה

עוף בציפוי פקאן (מועצת הפירות). מערכת וואלה
עוף בציפוי פקאן (מועצת הפירות)

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 600 גרם חזה עוף פרוס ל-4 מנות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 4 כפות גבעולי סלרי עדינים פרוסים דק
  • בצל קטן קצוץ
  • מרגרינה ושמן זית לטיגון
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • כוס אגוזי פקאן קצוצים גס מאד
  • כף אבקת מרק עוף
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • כף עלי טימין טריים
  • להגשה:
  • עלי חסה ורוקט

אופן ההכנה

  • 1. מזליפים מיץ לימון על נתחי העוף ומשהים מעט. בינתיים מאדים את הסלרי והבצל במרגרינה ובשמןזית עד שמתחילים להתרכך, מתבלים במלח ופלפל.
  • 2. מוסיפים את פירורי הלחם (שמכינים במעבד מזון מבייגלך עם שומשום, מתחשבים בכך בעת התיבול, כי הם עשירים במלח), הפקאנים ואבקת המרק מומסת במעט מים חמים. מערבבים כדקה ומסירים מהאש. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.
  • 3. מורחים את חזות העוף במעט שמן זית ומניחים על ריבועי רדיד אלומיניום בגודל 30 ס"מ. מניחים על העוף את תערובת האגוזים, עוטפים ברדיד האלומיניום. אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 190 מעלות. פותחים את העטיפה ואופים כרבע שעה נוספת, עד שהעוף רך.
  • 4. מרפדים צלחת הגשה בעלי חסה ורוקט, מניחים מעל את העוף עם הציפוי ויוצקים מעל את הרוטב שנותר ברדידי האלומיניום. מגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully