פטה כבד עם אנשובי ודבש

פטה כבד מיוחד שמשלב סממן נורדי חורפי מובהק: שילוב של בשר ואנשובי

מתכון מאת: איל גרש, מערכת וואלה!
אוכל שוודי. אפיק גבאי
אוכל שוודי

מצרכים

  • 3 בצלים בינוניים
  • 25 גרם חמאה
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 2 דגי אנשובי קטנים
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1 ק"ג כבד עוף או בקר
  • 1/3 כוס חלב
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה (5 דקות). מוסיפים את הדבש, ג'ינג'ר, אנשובי וחומץ תפוחים. ממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
  • 2. מוסיפים את הכבד ומטגנים על אש בינונית עד אשר הכבד מוכן, כ- 10 דקות.
  • 3. מסירים מהאש ומקררים.
  • 4. מכניסים את כל התערובת לתוך מעבד מזון, מוסיפים את החלב, מעט מלח ופלפל לפי הטעם ומרסקים במעבד המזון לכמה שניות עד לקבלת מרקם חלק.
  • 5. מגישים חם או קר על מצע של קרקרים או שניתן לחמם בתבנית על בצק פאי מלוח שהוכן מראש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully