פטה כבד עם אנשובי ודבש
פטה כבד מיוחד שמשלב סממן נורדי חורפי מובהק: שילוב של בשר ואנשובי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 בצלים בינוניים
- 25 גרם חמאה
- 3 כפות דבש
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
- 2 דגי אנשובי קטנים
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1 ק"ג כבד עוף או בקר
- 1/3 כוס חלב
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה (5 דקות). מוסיפים את הדבש, ג'ינג'ר, אנשובי וחומץ תפוחים. ממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
- 2. מוסיפים את הכבד ומטגנים על אש בינונית עד אשר הכבד מוכן, כ- 10 דקות.
- 3. מסירים מהאש ומקררים.
- 4. מכניסים את כל התערובת לתוך מעבד מזון, מוסיפים את החלב, מעט מלח ופלפל לפי הטעם ומרסקים במעבד המזון לכמה שניות עד לקבלת מרקם חלק.
- 5. מגישים חם או קר על מצע של קרקרים או שניתן לחמם בתבנית על בצק פאי מלוח שהוכן מראש.