פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פטה כבד עם אנשובי ודבש

      פטה כבד מיוחד שמשלב סממן נורדי חורפי מובהק: שילוב של בשר ואנשובי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אוכל שוודי (אפיק גבאי)
      אוכל שוודי (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • 3 בצלים בינוניים
      • 25 גרם חמאה
      • 3 כפות דבש
      • 2 כפות ג'ינג'ר טרי מגורד
      • 2 דגי אנשובי קטנים
      • 2 כפות חומץ תפוחים
      • 1 ק"ג כבד עוף או בקר
      • 1/3 כוס חלב
      • מלח ופלפל

      אופן ההכנה

      • 1. מטגנים את הבצל בחמאה עד להזהבה (5 דקות). מוסיפים את הדבש, ג'ינג'ר, אנשובי וחומץ תפוחים. ממשיכים לטגן עוד 5 דקות.
      • 2. מוסיפים את הכבד ומטגנים על אש בינונית עד אשר הכבד מוכן, כ- 10 דקות.
      • 3. מסירים מהאש ומקררים.
      • 4. מכניסים את כל התערובת לתוך מעבד מזון, מוסיפים את החלב, מעט מלח ופלפל לפי הטעם ומרסקים במעבד המזון לכמה שניות עד לקבלת מרקם חלק.
      • 5. מגישים חם או קר על מצע של קרקרים או שניתן לחמם בתבנית על בצק פאי מלוח שהוכן מראש.

      עוד מתכוני תוספות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -