שומר ברוטב תפוזים ויין לבן
תוספת שבדית קלאסית למנות דגים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ראשי שומר
- 3 בצלים בינוניים
- 10 זרעי כוסברה
- 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 3-4 כפות יין לבן יבש
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס שמיר קצוץ
- מיץ מלימון קטן
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. במחבת עם מעט שמן או חמאה מטגנים את השומר, הבצלים וזרעי הכוסברה ל-5 דקות.
- 2. מוסיפים את מיץ התפוזים והיין הלבן ומבשלים עד שהשומר והבצל רכים.
- 3. מערבבים שמן זית עם שמיר, מיץ הלימון, מלח ופלפל ומפזרים על השומר לפי הטעם.